TARIM STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP

TARIM STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP
Obaköy Çocuk Tarım Akademisi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi açılışında konuşan Vali TekbıyıkoğluKırıkkale Obaköy Çocuk Tarım Akademisi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali...

Obaköy Çocuk Tarım Akademisi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi açılışında konuşan Vali Tekbıyıkoğlu

Kırıkkale Obaköy Çocuk Tarım Akademisi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu bir taraftan çocuklarla ekim yaptı, diğer taraftan tarımın öneminden söz etti. Tarımın her ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Vali Tekbıyıkoğlu “Eğer bir millet teknolojisini, birçok varlığını, her şeyini kaybetse dahi tekrar yeniden başlayacağı yer tarımdır” diye konuştu.

TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTURDULAR

2020 yılından itibaren Obaköy projesi içerisinde devreye alınan Çocuk Tarım Akademisi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı dönem açılışı gerçekleşti. Obaköy kampüs alanı içerisinde yapılan açılışa Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara il müdürleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Çeşitli okullardan gelen öğrencileri, özel eğitim merkezi öğrencileri ve sevgi evlerinde yaşayan çocuklar belirlenen alanlarda bir taraftan tohumları toprakla buluşturdu, diğer taraftan tarımcılığı öğrendi.

ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR PROJE

Törende konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Çocuk Tarım Akademisi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Vali Tekbıyıkoğlu “Çok iyi düşünülmüş bir proje. Serasından tutun, toprak katmanlarını gösteren horizon çukuruna, eğitim salonundan uygulama alanlarına kadar oldukça iyi düşünülmüş bir proje. Ben bunu çok önemsiyorum. Bu projede öncelikli olarak çocuklarımızın ellerinin sadece bilgisayar tuşlarına, tabletlere değil de toprağa değmesini istiyoruz. Çocuklarımızın bilgisayar üzerinden çocuk yetiştirmesini değil de toprakla iştigal edip gerçek tarımı öğrenmesini arzu ediyoruz” ifadesini kullandı.

TARIM STRATEJİK BİR SEKTÖR

Tarın her ülke için stratejik bir sektör olduğunu hatırlatan Vali Tekbıyıkoğlu “Dünyanın kurulduğundan beri tarım oldukça stratejik bir sektör olmuştur. Avcı toplayıcı toplumdan sonra geçtiğimiz süreçte insan oğlu ilk tarımla uğraşmaya başladı. O günden bugüne kadar tarım hiç önemini kaybetmedi. Daha düne kadar tarım sadece insanların yaşamlarını idame ettirmesi için yapılan bir iştigal alanı iken, günümüzde tam tersi para kazanılan bir zenginlik kaynağı alan olmaya başladı. Dikkat edin gelişmiş ülkelerin hepsinin kendi ekonomilerinin çok büyük kısmını tarımla oluşturuyorlar. Tarımı asla elden bırakmıyorlar ve çok büyük tarım ihracatçıları arasındalar” diye konuştu.

HERŞEYİN KÜÇÜK BİR TOHUMLA BAŞLADIĞINI ÖĞRENİYORLAR

Vali Tekbıyıkoğlu “Eğer bir millet teknolojisini, bir çok varlığını, her şeyini kaybetse dahi tekrar yeniden başlayacağı yer tarımdır. O yüzden bizim milli güvenliğimiz kadar tarım da önemli bir sektör. Bizlerde tarıma önem veriyoruz. Tarıma niye önem veriyoruz, bu çocuklarımızın niye tarımı öğrenmesini istiyoruz? Çünkü her şeyin küçük bir tohumla başladığını içerisinde öğrenmelerini istiyoruz. Hayal kurmasını istiyoruz. Bir tohumdan bir ağacın nasıl yetiştiğini görmesini, sabrı öğrenmesini, geleceğin Türkiye’sinde tarımın çok önemli bir yerinin olduğunu idrak etmelerini istiyoruz”diye konuştu.

12 BİN METREKARELİK ALANA SAHİP

Kırıkkale Valiliği Obaköy kampüsü içerisinde faaliyette olan Obaköy Çocuk Tarım Akademisinin 12 bin metre karelik alana sahip olduğunu hatırlatan Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz “Obaköy Çocuk Tarım Akademimiz, Temel olarak ‘Çocuklarımız geleceğimiz, geleceğin güvencesi tarımdır’ teması altında çalışmalarını yürüten bir tarım eğitim ve uygulama merkezidir. Bu alan içerisinde 1 adet eğitim salonu, 1 adet ürün işleme atölyesi, bin metre kare tarla bitkileri alanı, bin metre kare bahçe bitkileri alanı, 44 adet üretim kasası, 105 metre kare sera alanı, çocuklar için ekim alanı ve dinlenme alanları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki sevgi evlerinde kalan çocuklarımız için ise 19 adet üretim kasası ve meyve bahçesi alanı, toprak katmanlarını gösteren horizon çukuru, açık hava tarım müzesi bulunmaktadır.

ÜRETİMİN BÜTÜN AŞAMALARINI GÖREREK ÖĞRENECEKLER

Çocuk tarım akademisindeki amacın çocuklara tarımı eğlendirerek öğretmek olduğunu söyleyen İl Müdürü Yılmaz “Burada çocuklarımıza toprağı, bitkiyi ve doğayı tanıtmak, çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca sofralarımıza gelen ürünlerin bütün aşamalarından haberdar etmek, bu konuda bilgilendirmek ve öğretmek, Gıda güvenliği ve güvenli gıda konularında bilinçlenmelerini hedefliyoruz. Obaköy Çocuk Tarım Akademis geride bıraktığımız yıl içerisinde bin tane öğrencimize eğitim vermiştir. Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde yaptığımız bir planlama ile her hafta 2 gün olmak üzere bir yıl boyunca sürece bir eğitim planlaması yaptık. Bu planlama ile akademimize gelen çocuklarımızın her biri burayı en az üç kez ziyaret edecek ve üretim aşamaları  konusunda daha detaylı bilgiye sahip olacaklardır” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.