Tarımda işin sahibi biziz

Tarımda işin sahibi biziz
Kırıkkale’de kırsal kalkınma destekli ekonomik ve alt yapı yatırımları bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Türkiye'nin topografyası birçok şeyi üretmeye uygun....

Kırıkkale’de kırsal kalkınma destekli ekonomik ve alt yapı yatırımları bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Türkiye'nin topografyası birçok şeyi üretmeye uygun. Bir de dünyada tarım Anadolu coğrafyasından ortaya çıktı, işin sahibi biziz” diye konuştu.

TARIM ZENGİNLEŞME ALANI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi, Ekonomik Yatırımlar ve Altyapı Programları’nda 15'inci etap başvuruları başladı. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile üretici ve yatırımcılar katıldı. Toplantıda Vali Tekbıyıkoğlu, makineleşme ve tarıma dayalı sanayi konularında çok daha fazla mesai harcamaları gerektiğini söyleyerek, tarımın bir geçim iştigal alanı değil, aslında bir zenginleşme alanı olduğunu ifade etti.

TARIM ANADOLU COĞRAFYASINDA ORTAYA ÇIKTI

Vali Tekbıyıkoğlu "Bunun farkına varalım ve işin ilmine, tekniğine uygun bir şekilde yapalım. Dünya tarımına göre, Türkiye 'nin bazı avantajları var. Toprakların önemli bir kısmı kirlenmemiş durumda. Türkiye'nin topografyası birçok şeyi üretmeye uygun. Bir de dünyada tarım Anadolu coğrafyasından ortaya çıktı, işin sahibi biziz. Devletimizde bu imkanı ve potansiyeli tekrar ortaya çıkarmak için bazı imkanlar ortaya çıkartıyor. Ancak bunlardan yeterince istifade etmiyoruz. Bu konuda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze sizlere yardımcı olmaları için talimat veriyorum. Hep birlikte bu potansiyeli arttıracağız." diye konuştu.

24 MİLYON 500 BİN LİRA DESTEK VERİLDİ

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz da Kırıkkale'de bugüne kadar 2 bin 247 çiftçinin ekim, dikim, işleme ve hasat etmek amacıyla kullandıkları ekipmana 24 milyon 500 bin lira destek sağladıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Ekonomik ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi hakkında bilgiler verildi. HABER: şeyma Fidan

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.