TAŞERONDAN GELEN EMEKÇİLERİN ÜCRET VE SOSYAL HAKLARI GÜNCELLENMELİ

TAŞERONDAN GELEN EMEKÇİLERİN ÜCRET VE SOSYAL HAKLARI GÜNCELLENMELİ
Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şubesinin 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yapılan kongre sonunda Mevcut Başkan Fatih Doğan yeniden başkanlığa seçilirken, Doğan birlik ve beraberlik mesajları verdi. Genel kurula katılan...

Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şubesinin 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yapılan kongre sonunda Mevcut Başkan Fatih Doğan yeniden başkanlığa seçilirken, Doğan birlik ve beraberlik mesajları verdi. Genel kurula katılan Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz “Taşerondan gelen emekçilerin ücret ve sosyal hakları güncellenmeli” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Birlik ve beraberlik havasında gerçekleşen Genel Kurula; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert,  Hizmet İş Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan, Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Kırşehir Şube Başkanı Hızır Gürler, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere, Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Yusuf Güler, Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Sinan Yılmaz, Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, Kırıkkale Şubesi eski başkanı Celal Yünlü, HAK-İŞ Ankara İl Başkanı Duran Çiçek, Hizmet İş Sendikası Genel Merkez Gençlik Komite Başkanı Huriye Zeynep Kaya, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Kırıkkale Şube ve İl Başkanları, Sivil toplum ve siyasi partilerin Kırıkkale temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı.

İŞÇİNİN YANINDAYIZ

Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan, “Hizmet -İş Sendikası “Geleceğimiz hayallerimiz kadardır” vizyonu ve“Önce insan Önce Emek” misyonuyla oluşturduğu kurumsal kimlikle, yerli ve milli bir emek hareketi olan “Genel İşler” işkolunda üyelerinin hak ve kazanımları için mücadelesini sürdürmektedir. Hizmet-İş; Ülkemizde demokratikleşme adımlarının hızlanması, insan hakları ve özgürlüklerin geliştirilmesi, sivil toplumun güçlenmesine yönelik çabalara katkı vermiş ve vermeye devam etmektedir. Sivil, katılımcı, insan haklarını ve insana özgü değerleri kurumsal yapısının zemininde yaygınlaştırmış ve üyeleri tarafından benimsemiş Hizmet-İş Sendikası; hizmeti emek emeği hizmet bilen bir anlayışla, küreselleşen dünyada kendi değerleri ile var olmayı sürdürürken, uluslararası emek hareketine aktif katkı vermeyi bir varlık nedeni bilmektedir” diye konuştu.

YENİ DURUMA UYGUN OLARAK GÜNCELLENMELİ

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, çalışanların ücretlerinin ekonomik duruma göre güncellenmesini istediklerini belirtti. Öz, bir düğün salonunda düzenlenen Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi 9. Olağan Genel Kurulunda, Kırıkkale'nin Türkiye ve sendikaları için çok önemli bir kavşak noktası olduğunu söyledi. Savunma sanayinin bel kemiği kabul edilen Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) AŞ'ye ait birçok fabrikanın burada bulunduğuna dikkati çeken Öz, "Buralarda birçok işçi kardeşimiz çalışıyor. Yerel yönetimler ve kamu kurumlarında da birçok işçi kardeşimiz bulunuyor. Kırıkkale ile ilgili birçok şey söylenebilir ama burası bir emek kenti. Emeğin Türkiye'de en önemli temsil noktalarından birisinin burada olduğunu söyleyebiliriz." dedi. Öz, konfederasyon ve sendikalarının her zaman ve her zeminde ülkenin birliği ve huzurundan yana tavır ortaya koyduğunu, bundan sonra da aynı tavrı sürdüreceklerini aktardı. Taşeron konusunda önemli bir mesafeyi geride bıraktıklarını belirten Öz, "Arkadaşlarımız için büyük bir mücadeleyi hep beraber ortaya koyduk. Bu mücadele bir günde başlamadı, bir günde bitmedi. Genel başkanımızın liderliğinde ve uzun soluklu mücadelenin sonucunda hamdolsun Cumhurbaşkanımız tensip buyurdular, taşeron meselesinin Türkiye'nin gündeminden çıkarılması için kararnameyi imzaladılar." ifadelerini kullandı. "Çalışan arkadaşlarımız haklı olarak bizden birkaç konuda adım bekliyor." diyen Öz, şöyle devam etti: "Dolayısıyla biz de hükümetimizden bekliyoruz. Ücretlerimizin yeni duruma uygun olarak güncellenmesini istiyoruz. Özellikle toplu iş sözleşmelerimizin içerisinde yer alan sosyal hakların, ikramiyelerin ve diğer ücrete endeksli hakların da güncellenmesi ve günün ekonomik koşullarına uygun hale getirilmesini istiyor ve bekliyoruz” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.