Türk Milleti, 15 Temmuz’da bir gecede tarih yazdı

Türk Milleti, 15 Temmuz’da bir gecede tarih yazdı
UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ!15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de etkinlikler düzenlendi. Türk Milleti, bundan tam 5 yıl önce, bir demokrasi zaferi,...

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ!

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de etkinlikler düzenlendi. Türk Milleti, bundan tam 5 yıl önce, bir demokrasi zaferi, tarihte görülmemiş bir kahramanlık öyküsünü yazdı. Aziz Türk Milleti 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkıp, milli iradeye, Cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar bağlı olduğunu, terör örgütlerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini tüm dünyaya gösterdi.

TÜM DÜNYAYA GÖSTERİLDİ

Hain darbe kalkışmasının 5. Yıldönümü ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kırıkkale’de etkinlikler düzenlendi. Bundan beş yıl önce, Ülkeyi bölmek, parçalamak, ülkeyi dış güçlerin güdümüne sürüklemek, yok etmek isteyen içeride ve dışarıdaki hain emellere, yüce Türk Milleti canı pahasına unutulmaz bir ders verdi. 15 Temmuz, 250 demokrasi şehidi, onlarca yaralı ve bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi felaketin eşiğinden dönen bu toplumun onur nişanı olarak tarih sayfalarında yerini aldı. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkıp, milli iradeye, Cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar bağlı olduğunu tüm dünyaya gösterdi.

TÜRKİYE GEÇİLMEZ

Kırıkkale’deki etkinlikler sabah saatlerinde gerçekleşen şehitlik ziyareti ile başladı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ve protokol üyeleri ve şehit yakınları ile gazilerin hazır bulunduğu programda, 15 Temmuz şehitleri mezarları başında anıldı. Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından şehitlerin aileleri ile birlikte kabirlere karanfil bırakıldı. Nur Camiinde Mevlid-i şerif okunması ve hatim duası ile devam eden programların ana etkinliği Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında yapıldı. Etkinlikler, ‘Türkiye Geçilmez’ fotoğraf sergisi, Kültür Merkezindeki ‘Bir Ölür Bin Diriliriz” oratoryo gösterisi ile devam ederken, 15 Temmuz Sancak Koşusu, Demokrasi Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Meydanında Demokrasi nöbeti tutuldu. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden sela okunurken, şehitler dualarla anıldı.

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.