Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında

Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yılı Kırıkkale'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Koronavirüs salgını dolayısıyla pandemi kurallarına uyularak yapılan etkinliklerde çelenk sunumu ve şehitlik ziyareti gerçekleştirildi....

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yılı Kırıkkale'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Koronavirüs salgını dolayısıyla pandemi kurallarına uyularak yapılan etkinliklerde çelenk sunumu ve şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Yunus Sezer, Mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getiren emniyet mensuplarımızın Polis Haftasını kutluyorum."

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Türk Polis Teşkilatı'nın 176'ncı yıl dönümü münasebetiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende İl Emniyet Müdürü Günter Şenses tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Pandemi nedeniyle kısıtlı katılımın olduğu etkinlikler Kırıkkale Şehitliğinde devam etti. Şehitlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak şehitler için dualar edildi. Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Günter Şenses ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Evren Yoğurtçu şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak ailelerle kısa sohbetler yaptılar.

TEMEL KURUMLARIMIZDAN BİRİSİ

Polis Haftası dolayısıyla Vali Yunus Sezer, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan ile birlikte İl Emniyet Müdürü Günter Şenses’in ziyaret ederek teşkilatın kuruluşunun 176. yıl dönümünü ve polis gününü kutladı. Vali Sezer “Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin en önemli teminatı olan Emniyet Teşkilatımız, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından biridir. Ülkemizde son yıllarda tüm kurum ve kuruluşlarımızın kaydettiği gelişim ve değişim sürecine polis teşkilatımız da ayak uydurarak, çağın gerektirdiği en ileri teknoloji ve bilgi birikimini en üst düzeyde kullanan kurumlardan biri haline gelmiştir. 176 yıllık köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip Emniyet Teşkilatımız, emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin temini, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumluluklarını, toplumun desteğini de almak suretiyle çağdaş bir anlayışla yerine getirmektedir" ifadesini kullandı.

FEDAKARLIKLARINA YENİ BİR HALKA EKLEDİ

Pandemi sürecinde de polisin önemli görev üstlendiğini hatırlatan Vali Sezer "Yaklaşık bir yılı aşkın süredir ülke olarak mücadele ettiğimiz Koronavirüs (Covid-19) salgın sürecinde de; güvenliğin sağlanması, önleyici tedbirlerin uygulanması, ihtiyaç sahibi kişilerin ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması gibi, halk sağlığının korunmasına yönelik olarak en üst seviyede bir gayretle görev yapan Türk Polis Teşkilatı, bugüne kadar olan fedakârlıklarına yeni bir halka eklemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatımızın 176. kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.