TÜRKİYE’NİN AORTU KIRIKKALE

TÜRKİYE’NİN AORTU KIRIKKALE
Vali Tekbıyıkoğlu Kırıkkale’de canlı yayın yapan Türkiye Polis Radyosunda Kırıkkale’yi anlattıEmniyet Genel Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Türkiye Polis Radyosu...

Vali Tekbıyıkoğlu Kırıkkale’de canlı yayın yapan Türkiye Polis Radyosunda Kırıkkale’yi anlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Türkiye Polis Radyosu ‘Konum Atıyoruz’ programı Kırıkkale’den yayınlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanından yayın yapan radyonun canlı yayın konuğu olan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Kırıkkale’yi anlattı.

KIRIKKALE, TÜRKİYE’NİN MERKEZİNDE

İl il Türkiye turuna çıkan Türkiye Polis Radyosu Konum Atıyoruz programının bu kez durağı Kırıkkale oldu. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına kurulan yayın aracının konuğu Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve mahalli sanatçımız Bektaş Dolu oldu. Program sunucusu Haluk Haspolat ve Günnur Usta’nın sorularını cevaplandıran Vali Tekbıyıkoğlu canlı yayında Kırıkkale’yi anlattı. Kendisinin Çorum Sungurlu doğumlu olması, Ankara’da görev yapması dolayısıyla kendisini memleketimde görev yapıyor gibi hissettiğine vurgu yapan Vali Tekbıyıkoğlu “Konum olarak Türkiye’nin tam ortasında yer alan Kırıkkale 43 ilin geçiş güzergahında. Milli mücadele yıllarında Keskin ilçemizde kurulan fişekhanenin katkısı yadsınamaz. Ankara’yı memleketin kalbi olarak kabul edersen bu memleketin aortunu da Kırıkkale oluşturmaktadır” ifadelerine yer verdi.

SAVUNMA SANAYİDE MERKEZ

Vali Tekbıyıkoğlu “Stratejik güvenilir bir il. Türkiye’nin enerji hatları da Kırıkkale’den geçiyor. Sadece MKE ile değil, Tüpraş gibi çok büyük yatırımları kendisine çekmiş durumda. Demir yolu hattımız, hızlı tren hattımız Kırıkkale’den geçiyor. Kırıkkale-Sivas hızlı tren hattımız hizmete alındı. Savunma sanayinde Kırıkkale merkez konumunda. MKE A.Ş. konumuna kavuştu. Önünde çok geniş ve güzel bir alan var. Ben çok hızlı büyüyeceğine inanıyorum. Savunma sanayine ilişkin devlet yatırımlarımızın yanı sıra Silah OSB’miz var. Oldukça fazla talep geliyor. Özel sektörü de bu işin içerisine dahil ediyoruz”.

KIRIKKALE’NİN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ

“Keskin, Kırıkkale’mizin kadim ilçesi olduğu için üretkenliği de daha fazla. Kralların Ressamı Rahmi pehlivanlı, Hacı Taşan, gibi değerleri yetiştirmiş. Kırıkkale’de bozlak kültürü oldukça gelişmiş durumda. Keskin’de Taş Mektep, Rahmi Pehlivanlı Müzesi, Tarihi Fişekhane, yakında kaymakamlığımızı oraya taşıyacağız, Sulu mağda, denek dağı atlı saferi alanımız var, Oba köy, Çeşnigir Köprüsü, Silah Müzemiz var”.

MANEVİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

“Biz bin yıl önce bu toprakları bize vatan yapan, İslamlaştıran çok değerli manevi büyüklerimiz var Kırıkkalemizde. Bunlar Hasan Dede, Haydar Dede, Ballı Baba, Şeyh Şamil, Koçu Baba Anadolu için fedakarlık gösteren değerlerimiz. Biz bu değerlerimizin zenginliğini de sonuna kadar kendimizde hissediyoruz. Bu manevi değerlerimizin türbeleri Türkiye’nin bir çok noktasından gelen insanlarımızca ziyaret ediliyor. Bunlar bizim manevi büyüklerimiz sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Programda Bektaş Dolu’da Keskin yöresine ait bozlak türkülerini seslendirdi.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.