Üniversite-Sanayi işbirliğini ilerletmek istiyoruz

Üniversite-Sanayi işbirliğini ilerletmek istiyoruz
KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve KOSGEB yetkilileri, Kırıkkale Üniversitesi Senatosunda KOSGEB’in çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Programın soru-cevap kısmında ise KOSGEB ile üniversitelerin ortak...

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve KOSGEB yetkilileri, Kırıkkale Üniversitesi Senatosunda KOSGEB’in çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Programın soru-cevap kısmında ise KOSGEB ile üniversitelerin ortak çalışma alanları ve imkanları konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Programın açılışında konuşan Başkan Kurt “Türkiye’de hep konuşulan Üniversite-Sanayi işbirliğinin  farklı yöntemleri, açılımları var. Biz bu işbirliğini ilerletmek istiyoruz. Çok ciddi bir veri tabanımız var” ifadesini kullandı.

ÇITA GİDEREK YÜKSELİYOR

Merkezi Derslikler binasında yapılan toplantıya KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları. Dekanlar, Meslek Yüksek Okulu ve Yüksekokul Müdürleri, Bölüm Başkanları, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, KOSGEB İl Müdürü Köksal Özen, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan , “Bugün Türkiye’de sanayinin %100’ünü fonlayan, onların  gelişmesine katkı sunan, yeni ürünler ve sistemler kurulmasında destek sağlayan, KOBİ’lerin gelişmesine önemli katkı sağlayan bir kurumumuzun başkanını ve yetkililerini misafir ediyoruz. Geldikleri ve senatomuzda bilgi paylaşımı yapacakları için teşekkür ediyorum. Sanayinin %99.85’ini KOBİ’ler teşkil ediyor. Dolayısıyla bu işletmelerin hem üretim ve araştırma alanlarını, hem de üretimden sonra satış işlerini daha kolay gerçekleştirebilmeleri, ihracata konu olmaları noktasında KOSGEB’in çok büyük katkıları var.  Ben de 6.5 yıl arkadaşlarımızla birlikte  çalıştım ve bu sürede çok önemli çalışmalar yapıldı. Çıta giderek yükseliyor. Yeni hizmetlerin devreye alınması açısından baktığımızda temel öncelik KOBİ’lerin sadece KOBİ olarak kalmaları değil gelişmelerini sağlayıp bir üst sınıfa geçmelerini, çalışan sayılarını 250’nin üzerine çıkararak büyük işletme sınıfına dahil olmalarıdır. Aramızda bulunan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı’nın temsil ettiği ilimizdeki işletmelere de Üniversite olarak her zaman destek vermeye, iş birliğine  hazır olduğumuzu söylemişizdir. KOSGEB’in ilgi alanında olan bütün işletme temsilcileri, Üniversitemiz bölüm ve programlarından KOBİ’lerle dirsek teması içinde olan hocalarımız, bölüm başkanlarımız da aramızda bulunuyor”diye konuştu.

BU TİP TOPLANTILARI YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Kırıkkale Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, “KOSGEB olarak daha çok KOBİ’lerle ilgileniyoruz. Gittiğimiz yerlerde ticaret odaları, esnaf odaları, sanayinin içinde yer alan farklı yapılarla bir araya geliyoruz. Türkiye’de imalat, üretim, bu üretimin katma değerinin oluşturulması çok önemli bir hale geldi. Bundan 10 yıl önce ekonomi denilince inşaat, finans, turizmin farklı alanları temel konularken şimdi teknoloji, sanayi, imalat, üretim, insanın kıymetlendirilmesi konuları artık çok daha önemli hale geldi. KOSGEB’in KOBİ düzeyinde odaklandığı nokta aslında üreterek ülkemize katkı vermek isteyenlere destek verilmesi, imalat kapasitesinin artırılmasıdır. Bu gibi toplantıları yaygınlaştırmak, artırmak  istiyoruz. Ersan Hocamız, bizi bizden çok daha iyi tanıyan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının duayen isimlerinden birisidir. Biz de bunu bir fırsata çevirip Kırıkkale Üniversitesinde çalışmalarımızı daha yoğun bir şekilde başlatmayı istedik. Türkiye’de hep konuşulan Üniversite-Sanayi işbirliğinin  farklı yöntemleri, açılımları var. Biz bu işbirliğini ilerletmek istiyoruz. Çok ciddi bir veri tabanımız var. Merkez Bankasından sonra en fazla veri toplayan kurumuz ve verilerimizi işlemeye başladık. Dünyadaki büyük şirketler veri yönetimi üzerinden işlemlerini gerçekleştiriyor. Biz de bu anlayışla hareket ediyoruz. Bu verinin işlenmesi noktasında Üniversitenin bilgi birikimine, bakış açısına gerçekten ihtiyacımız var. KOSGEB’in kendi bünyesinde KOSGEB’e yön verme noktasında sonuçlar alabileceğimiz bir süreci Ersan Hocamla başlatmış bulunuyoruz. KOBİ’lerimizin bir çok açıdan kapasitelerini artırmanın yanında üniversite öğrencilerini sürece dahil ederek istihadama da katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. İnşaallah verimli bir çalışma olur. Bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

DESTEK PROGRAMLARI ANLATILDI

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’un konuşmasının ardından KOSGEB yetkilileri tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda veri paylaşımı ve KOBİ Bilgi Sistemi (KBS), uzaktan Eğitim -girişimcilik eğitimleri, sanayide dijital dönüşüm, 2023 sanayi ve teknoloji stratejisi, Teknoloji, Yerlilik ve Yerlileşme Dairesi Başkanlığının sorumlu olduğu destek programları ve yürütülen diğer çalışmalar, AB’nin Paris Anlaşması ile ilgili yükümlülükleri ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi doğrultusunda oluşturulan Yeşil Mutabakat, Türkiye -AB Yeşil Mutabakatı eylem planı hedefleri, KOSGEB’in yürütmüş olduğu çevre ve enerji projeleri, AR-GE ve ÜR-GE inovasyon destek programı, KOSGEB İşletme değerlendirme raporu, KOBİ yetkinlik sistemi, KOSGEB imalat sanayi eğilim anketi, KOSGEB tasarım, izleme ve değerlendirme sistemi hakkında bilgi verildi.   Sunumların ardından KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve KOSGEB yetkilileri kendilerine yöneltilen soruları cevapladı. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.