Üniversiteler arası işbirliği yapılacak

Üniversiteler arası işbirliği yapılacak
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale Üniversitesinin kuruluşunun 30. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Yükseköğretimde Eğitimde Liderlik’ temalı Rektörler Konferansı sonuç bildirgesi yayımlandı. Yayımlanan sonuç bildirgesine göre konferansa...

Kırıkkale Üniversitesinin kuruluşunun 30. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Yükseköğretimde Eğitimde Liderlik’ temalı Rektörler Konferansı sonuç bildirgesi yayımlandı. Yayımlanan sonuç bildirgesine göre konferansa katılan üniversiteler arasında akademik, sosyal ve kültürel işbirliği yapılması kararı yer aldı.

İMZALAR ATILDI

Kırıkkale Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen konferansın ikinci gününde Polonya WSB Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arnold Bernaciak, Prof. Dr. Hande Şahin, Prof. Dr. Erman Yükseltürk ve Doç. Dr. Bülent Gürsel Emiroğlu, Sürdürülebilirlik ve Teknoloji konulu oturumlarda sunum yaptılar. Oturumlar sonrasında Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ve partner Üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları, Rektörler Konferansıyla genel düşüncelerini ifade ederek Üniversiteler arasında akademik, sosyal ve kültürel işbirliği yapılması konusunda fikir birliğine vardılar ve konferansın sonuç bildirgesini mutabakatla imzaladılar.

KONFERANSIN SONUÇ BİLDİRGESİNDE KARARLAR ALINDI

İmzalanan Sonuç Bildirgesinde, Ülke içerisindeki endüstriyel kuruluşlar ile yapılan ortaklıklara paydaş üniversiteleri de ekleme, Ulusal endüstriyel sorunlar matrisi oluşturup birlikte kaynak oluşturarak proje yapılması, Ülkeler arasındaki yüksek düzeyli işbirliği anlaşmalarının verdiği sorumlulukları birlikte yerine getirme, Üniversiteler arasındaki öğrenci ve öğretim elemanı değişimlerini proje bazlı çalışmaları, Kurumlar arasında 1+1, 2+2 eğitim çalışmalarını hayata geçirme, Yakin zamanda üniversitelerin kendi dillerinde hitap etmenin yolunu açacak karşılıklı dil programları oluşturma konularında gelecekte çalışmalar yapılması yönünde ortak karara varıldı.

SİLAH MÜZESİ VE ÇEŞNİGİR KANYONU ZİYARETLERİ

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan,  Cezayir Blida 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khaled Ramoul, Endonezya Gadja Mada Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ova Emilia ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Paripurna Lulus,  Polonya WSB Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arnold Bernaciak, Azerbaycan Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mubariz Jamalov, Slovakya Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mikuláš Bittera, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Metin Arslan, Gadja Mada Üniversitesi  Ortaklıklar ve İşbirlikleri Birimi Müdür Yardımcısı Dr. Wirastuti Widyatmanti ve Bulgaristan Varna Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Sergey Dimitrov’a konferansa katılımları ve katkıları dolayısıyla teşekkür ederek hediye verdi. Günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile devam eden program, MKE Silah Müzesi ziyareti ve Çeşnigir Kanyonu gezisi ile sona erdi.

KAPADOKYA GEZİSİ

Konferansın son günü Kapadokya gezisi ile devam etti. Üniversitemizin ev sahipliğinde Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Endonezya, Polonya ve Slovakya'dan Rektörler ve Rektör Yardımcılarının katılımıyla gerçekleşen 'Yükseköğretimde Eğitimde Liderlik’ temalı Rektörler Konferansı, Kapadokya gezisi ile sona erdi. Geziye Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Arslan, Endonezya Gadja Mada Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ova Emilia ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Paripurna Lulus,  Polonya WSB Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arnold Bernaciak, Azerbaycan Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mubariz Jamalov, Slovakya Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mikuláš Bittera, Gadja Mada Üniversitesi  Ortaklıklar ve İşbirlikleri Birimi Müdür Yardımcısı Dr. Wirastuti Widyatmanti, Bulgaristan Varna Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Sergey Dimitrov, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, akademik ve idari personel katıldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Göreme Aşıklar Vadisinden balonların uçuşu ve muhteşem manzaranın izlenmesiyle başlayan gezide Tur rehberi eşliğinde,  Kapadokya'nın tarihi, coğrafi yapısı, yeryüzü şekillerinin oluşum süreci ile günümüze ait sosyal ve ekonomik durumu hakkında gezi boyunca katılımcılara detaylı bilgi verildi. Dünyaca meşhur Kapadokya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı bulan misafirlerimiz Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Devrent Vadisi, yöresel pazarlar ile şekilleri sebebiyle hikayelere konu olan Üç Güzeller peri bacalarını ziyaret etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çömlek atölyesi de ziyaret edildi.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.