Vaka sayımız 40’a yükseldi

Vaka sayımız 40’a yükseldi
Kırıkkale’de koronavirüslü hasta sayısı gün geçtikçe yükseliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı bilgilere göre Kırıkkale genelindeki vaka sayısı 40 oldu. Diğer taraftan Kırıkkale’de önceki gün 5...

Kırıkkale’de koronavirüslü hasta sayısı gün geçtikçe yükseliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı bilgilere göre Kırıkkale genelindeki vaka sayısı 40 oldu. Diğer taraftan Kırıkkale’de önceki gün 5 hastanın da tedavisi tamamlanarak taburcu edilmesi sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

BİR HAFTADA BÜYÜK ARTIŞ

COVİD19 Dünya ve ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de da insanları tehdit etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre 11 Nisan itibariyle Türkiye genelindeki vaka sayısı 52 bin 167’ye, Yoğun bakımdaki hasta sayısı 1626’ye yükselirken ölüm sayısı 1.101’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 2 bin 965’e yükselmesi umutları artırdı. Bakanlığın verilerine göre Kırıkkale’deki vaka sayısı da belli oldu. Bir hafta önce 23 olarak açıklanan Kırıkkale’deki vaka sayısı 40’a yükseldi. Kırıkkale’de tedavisi başarıyla sonuçlanan 5 hastanın ise taburcu edildiği öğrenildi.

BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN

Virüsün aradığı fırsatı hareketli ortamlarda bulduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu. Koca “Sosyal hareketliliği asgariye indirin. ‘Bana bir şey olmaz’ düşüncesine kapılmayın. Toplum içinde tanısı konmamış hastalar olabileceğini, bunların bir kısmının hastalıklarının bir süre sonra farkına varacaklarını, bir kısmının ise hiç varmayacağını unutmayın. Bize ayrıcalık tanıyacak tek şey tedbirdir. Herkes koronavirüs gerçeğiyle yüzleşmek zorunda. Türkiye’nin bütün illeri, ilçeleri, köyleri hepimiz bu mücadelenin kurallarına ne kadar hızlı, ne kadar net adapte olursak o kadar hızlı sonuç alırız” dedi.

Bu haber toplam 633 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.