Vali Sezer Şanlıurfa’da incelemelerde bulundu

Vali Sezer Şanlıurfa’da incelemelerde bulundu
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce başkanlığında Şanlıurfa'da yapılan Vilayetler Birliği Encümen toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya giden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, yeniden düzenlenen Şehitlik Müzesi...

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce başkanlığında Şanlıurfa'da yapılan Vilayetler Birliği Encümen toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya giden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, yeniden düzenlenen Şehitlik Müzesi açılışına katıldı, kültür adasındaki tarihi yapılarda incelemelerde bulundu.

ŞEHİTLİK ANITI AÇILIŞI

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce başkanlığında Şanlıurfa'da yapılan Vilayetler Birliği Encümen toplantısına katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İçişleri Bakan Yardımcısı İnce, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Amasya Valisi Dr. Osman Varol ile birlikte Vilayetler Birliğinin desteğiyle hayata geçirilen Kültür Adası olarak geliştirilecek tarihi yapılarda incelemede bulundu. Toplantı öncesi Şanlıurfa’da yeniden düzenlenen Şehitlik Müzesi açılışı yapıldı. 2019 yılı Mayıs ayında Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca ihalesi yapılan ve inşaatına başlanan şehitlik alanı düzenlemesi projesi kapsamında, 800 metrekarelik üstü kapalı tören alanı, sergi ve sunum salonu, 3D projeksiyon odası, otopark ve peyzaj çalışmaları ile yeni şehitlik anıtı inşa edildi.

MURAS DEĞİL EMANET

Şehitlerin bıraktığı vatan toprağının miras değil, emanet olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı İnce, “Gece gündüz çalışıyoruz, niye çalışıyoruz? Bu kutsal vatan topraklarına zerre kadar zarar gelmesin, bu milletin güvenliğine, huzuruna zerre kadar zarar gelmesin ve bu bayrağı indirmek isteyen, bu ezanları susturmak isteyenlere fırsat verilmesin diye bu hainlerle gece gündüz mücadele ediyoruz hep birlikte. Allah'a hamdolsun ki bugün geldiğimiz noktada bunların hepsinin belini kırdık. Hepsinin iştahını kestik ve hepsinin temizliğine başladık çok şükür. Hamdolsun ki Allah'ın yardımı ve sizlerin desteğiyle Cumhurbaşkanımızın da bize verdiği talimatla, bunları en kısa sürede temizleyeceğiz. Vatanımıza, milletimize yakışır bir şekilde huzur ve güven ortamında daha ileriki nesillere bu toprakları, bu vatanı, bu kutsal emaneti teslim edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 198 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.