VERİLERE ULAŞIM KOLAYLIĞI

VERİLERE ULAŞIM KOLAYLIĞI
Sanayi Bakanlığı ile KÜ arasında işbirliği protokolüSanayi ve Teknoloji Bakanlığı İle Kırıkkale Üniversitesi arasında Girişimci Bilgi Sistemi’nde (GBS) yer  alan  mikro verinin erişimi ve kullanımı kapsamında...

Sanayi Bakanlığı ile KÜ arasında işbirliği protokolü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İle Kırıkkale Üniversitesi arasında Girişimci Bilgi Sistemi’nde (GBS) yer  alan  mikro verinin erişimi ve kullanımı kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninin ardından GBS Eğitimi’nin ilki Kırıkkale Üniversitesinde yapıldı.

VERİ TARAMALARI YAPABİLECEKLER

Protokol imza törenine Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Prof. Dr. Metin Arslan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, Girişimci Bilgi Sistemi Dairesi Başkanı Elif Tuğçe Çınar ve Üniversite öğretim üyeleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale Üniversitesinde farklı alanlarda çalışmalar yapan akademisyenlere verilere ulaşma noktasında kolaylık sağlayacak önemli bir protokole imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Rektör Aslan, çalışmasına onay verilen akademisyenlerin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın araştırmacılara tahsis ettiği Çalışma ve Araştırma Merkezi’nde (ÇAM) çalışmalarıyla ilgili alanlarda kolay bir şekilde kapsamlı veri taramaları yapabileceğini söyledi.

DOĞRU VE GÜVENİLİR BİLGİ İÇİN

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar ise, GBS’nin temel amacının kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki politika yapıcılar, karar alıcılar, uzmanlar ve araştırmacılara ekonomik, sektörel ve bölgesel politikaların tasarlanması, uygulanması ve etkinlik ölçümü için makro ve mikro düzeyde doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilerin, bilgilerin sunulacağı bir ortam sağlamak olduğunu ifade etti.

PROTOKOLE İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, işbirliği protokolünü imzaladılar. Prof. Dr. İlker Murat Ar’ın GBS ve kullanımı hakkında bilgilendirme sunumu yaptığı ve öğretim üyelerinin sorularını cevapladığı program, Rektör Aslan, Prof. Dr. İlker Murat Ar ve Elif Tuğçe Çınar’a öğrenciler tarafından yapılmış ebru tablo hediye etmesiyle sona erdi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 40 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.