Yahşihan telafide bende varım dedi

Yahşihan telafide bende varım dedi
Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek başkanlığında "Telafide Ben de Varım Programı" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞLIYORYahşihan Mesleki Eğitim ...

Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek başkanlığında "Telafide Ben de Varım Programı" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞLIYOR

Yahşihan Mesleki Eğitim  Merkezi'nin Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'in yanı sıra Şube Müdürü Şerif Turan ile okul müdürleri katıldı. Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş ve uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona ermesiyle birlikte telafi eğitim programlarının başlanılmasına karar verildi.

BİRÇOK ETKİNLİKLER YAPILACAK

Bu kapsamda farklı kademelerde eğitim öğretim gören öğrencilerin fiziksel, sosyal, duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında uygulanmak üzere  "Telafide Ben de Varım" Programı hayata geçirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek toplantıda yaptığı konuşmada, öğrenciler telafi eğitimi programı kapsamında sadece akademik yönden değil, beceri gerektiren, spor aktiviteleri ve daha birçok etkinliklerin yer aldığı kapsamlı bir program olduğunu söyledi.

5 TEMMUZ’U BEKLİYORUZ

Telafi eğitim programı ile ilgili tüm hazırlıklarının yapılarak takvimin başlayacağı 5 Temmuz tarihini beklediklerini hatırlatan Kökrek, "İlçemizde eğitim adına ekip arkadaşlarımızla, öğretmenlerimizle birlikte önemli başarılar elde ediyoruz. Bu gün de Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda "Telafide Ben de Varım Programı" çerçevesinde her okulumuz okulunda neler yapabileceğini burada belirtmiş oldu. Burada amacımız öğrencilerimizde yeni kazanımlar sağlamalarına imkan sağlamaktır" dedi.

HER DETAY VE AYRINTIYI DÜŞÜNDÜK

Hazırlanan program çerçevesinde okullardaki tüm kademelerde renkli etkinliklerin yer alacağını hatırlatan Kökrek şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz karne sevinçlerinin yanı sıra aslında telafi eğitim programı sevinci de yaşamış olacaklar. Bizler onlar için her detay ve ayrıntıyı düşündük. Salgın döneminde yapamadığımız birçok etkiliği telafi eğitim sürecinde yapmış olacağız. Kır gezileri, doğa yürüyüşleri, zeka oyunları, izcilik çalışmaları, uçurtma şenlikleri tarımsal uğraşlar, resim çalışmaları, müzik etkinlikleri ve daha birçok sürpriz programlarımızı öğrencilerimizle buluşturacağız. Belki de öğrencilerimiz bu süreç sonunda etkinlikler hiç bitmesin diyecekler diye ümit ediyorum."

ETKİNLİK AÇIDAN BİR FIRSATA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

Şube Müdürü Şerif Turan da konuşmasında "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan modül çerçevesinde eğitim ve etkinlikleri yapmış olacağız. Bu programı öğrenci velilerimizle de paylaşarak onları da bu program hakkında bilgilendirmemiz gerekiyor. Telafi eğitim programını öğrencilerimiz için akademik ve etkinlik açıdan bir fırsata dönüştürmeliyiz" diye konuştu.Toplantı, okul müdürlerinin telafi eğitimi programı ile ilgili merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.