Yahşihan’a 90 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Yahşihan’a 90 milyon TL’lik altyapı yatırımı
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Yahşihan’da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ile birlikte yapılan hizmetleri inceledi.Öztürk, geziler sırasında...

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Yahşihan’da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ile birlikte yapılan hizmetleri inceledi.

Öztürk, geziler sırasında Yahşihan için büyük önem arz eden müjdeyi verdi; “Yahşihan’a 400 bin nüfusu kapsayacak şekilde yaklaşık 90 milyon TL’lik su, kanalizasyon ve yağmurlama altyapısını yenileme ihalesinin startı verildi”

KURUMLARI ZİYARET ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, ve beraberindeki heyetle birlikte Yahşihan esnafını ziyaret eden MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Yahşihan’da yapılan ve yapılmakta olan projeleri inceledi. İlk olarak Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden Vekil Öztürk, ardından sırasıyla; Yahşihan Belediyesi Su Birimi, Muhtarlar Odası, Yahşihan Aile Sağlığı Merkezi, Yahşihan İtfaiye Müdürlüğü ve Yahşihan Belediyesi İrtibat Bürosu’nu ziyaret etti. Bu ziyaretler esnasında yapılan yatırımları ve hizmetleri inceledi.

“VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELMEK MUTLULUK VERİCİ”

Yahşihan merkezde bulunan esnafları ziyaret eden Vekil Öztürk ve beraberindekiler, esnaflara hayırlı işler diledi. Esnaflarla sohbet eden Öztürk, esnafın dilek ve isteklerini dinledi. Halk ile birebir istişare halinde olan Öztürk, “Esnaflarımız bizim için önemli. Sizlerin sorunlarını çözmek için her zaman hazırız. Bir telefon uzağınızdayız. Yahşihan sokaklarında hemşehrilerimizle birlikte olmak bana mutluluk verdi. Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane” dedi. Esnaf ziyaretlerinin ardından MHP Yahşihan İlçe Başkanlığını ziyaret eden Öztürk, burada partililer ile sohbet etti. Yahşihan merkezinde bulunan muhtarlar odasını ziyaret eden Öztürk, 10 mahallenin bulunduğu muhtarlarla birebir görüşerek, taleplerini dinledi. Sorunları yerinde dinlediklerini ifade eden Öztürk, “Sorunları yerinde tespit ediyor ve yerinde çözüm sunmaya gayret gösteriyoruz. Muhtarlarımız başımızın tacı, yerel yönetimlerin ilk müracaat kapısı. Özverili çalışmaları ve kendileri daim olsun” dedi.

“OSMAN BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUZ”

Aladdin Mahallesinde bulunan Yahşihan Aile Sağlık Merkezini ziyaret eden Öztürk, burada sağlık ocağı yöneticileri ve doktorlarla görüş alışverişinde bulundu. Öztürk, muayene olan hastalara ise geçmiş olsun dileklerini iletti. Yahşihan Aile Sağlık Merkezinin ardından yeni yapılan Yahşihan İtfaiye Müdürlüğü yatırımını yerinde inceleyen Öztürk, yatırımla alakalı şunları dile getirdi; “MHP’nin üretken belediyecilik anlayışıyla kısa sürede Yahşihan’ın çehresini değiştiren Osman Başkanımızı tebrik ediyoruz. Gerçekten harika bir proje olmuş. Şehrimize ve Yahşihan’a değer katan bir İtfaiye Müdürlüğü olmuş. Gece gündüz demeden, herhangi bir yangın tehlikesine anında müdahale etmek üzere görev yapan çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Allah onları kaza, beladan korusun.”

YAHŞİHAN’DA ALT YAPI YENİLENİYOR

İtfaiye Müdürlüğünde gazetecilere açıklama yapan ve Yahşihan halkına müjde veren Öztürk, uzun uğraş ve çaba sarf ettikleri bir proje için onay çıktığını söyledi. Öztürk, Yahşihan’a 400 bin nüfusu kapsayacak şekilde 45 milyon TL’si hibe olmak üzere, yaklaşık 90 milyon TL’lik su, kanalizasyon ve yağmurlama altyapısını yenileme ihalesinin startı verildiğini açıkladı. Öztürk, “Yahşihanlılara hayırlı, uğurlu olsun. Böylelikle Yahşihan’ın geleceğe dönük 100 yıllık altyapı sorunu ortadan kalkıyor. Üretken belediyecilik ile hareket eden, aynı zamanda koşturan, ter döken belediye başkanımızı yürekten kutlarız.” dedi.

ÖZTÜRK, ALTYAPI MÜJDESİ VERDİ

Ürenken belediyelikten bahseden Öztürk; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin üretken bir belediyecilik modeli vardır. Bizlerde hem Kırıkkale’deki belediyelerde hem de ülkenin geri kalanındaki MHP’li belediyelerde bu modeli uyguluyoruz. Bu üretken belediyecilik anlayışımız sonucu olarak Başkanımız Osman Türkyılmaz’ın birçok projesi var. Bunlardan biride Yahşihan’a yapılacak olan altyapı projesi. Yahşihan Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün Yahşihan’ımızın içme suyu, kanalizasyon ve yağmurlama sorununun çözümü ile ilgili bazı girişimleri oldu. Bizde bu girişimlerinde kendilerinin yanında bulunduk. Yahşihan’ın altyapı sistemi 70 bin nüfusa kadar kaldırabiliyor ama Yahşihan’ın gün içerisindeki nüfusu yaklaşık 80 ila 100 binleri buluyor. Şuan ki altyapı Yahşihan’ın nüfusunu kaldıracak düzeyde değil. Sürekli olarak su patlamaları ve yağmur yağması sonucu su birikintileri oluşuyor. Bütün bunlar Yahşihan’ın altyapısının gözden geçirilmesinin gerektiğini ve altyapının sıfırlanması gerektiği zaruriyetini ortaya koyuyor.”

PROJEYE 89 MİLYON TL BÜTÇE

“Belediye başkanımızda bu sorunun giderilmesi için İller Bankası’na başvurdu ve içme suyu projesi için 53 milyon 437 bin 472 TL, kanalizasyon ve yağmur suyu projesi için 35 milyon 931 bin TL olmak üzere toplamda 89 milyon 368 bin 472 TL kredi aldı. Bu kredinin iyi yanı ise şu 45 milyon lirası yani yaklaşık yarısı Yahşihan Belediyesi’ne hibe edildi, diğer yarısı ise çok uzun vadede iller bankasına ödenecek. Yeni yapılacak olan altyapı sistemi 400 bin kişinin ihtiyacını karşılayabilecek. 4 Şubat 2020 tarihinde İller Bankası tarafından yapılacak olan ihale sonrasında, müteahhit sözleşmesi ve arazi teslimi yapılacak olan projenin 700 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.

TIP FAKÜLTESİNDE YAŞANAN OLAY VAHİM BİR TABLO

Gazetecilerin kendisine yönelttiği; Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşanan ve 36 kişinin görme yeteneğini kaybetmesi ile sonuçlanan yanlış ilaç tedavisi hakkında sorulan soruya cevap veren Öztürk; “Çıkan haberlerin anlatılan şekilde doğru olmadığını düşünüyorum. Göz uzmanlığı ile ilgili eğitim almış bir hekimin gözü kör edecek ilaç vereceğini düşünmüyorum. Eğer gerçekten sayı 36 ise bu vahim bir tablodur. Konuyu araştırıp aydınlığa kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. Hastalarda yaşanan bu durum kalıcı mı yoksa alerjik bir reaksiyon mu bilemiyorum. Araştırmaları yapacağız ve çıkan sonuçlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığına ve gerekli yerlere konuyu taşıyacağız. Sosyal medyada yayılan videoda bir doktorun olan oldu dediği görülüyor. Bu bir futbol maçı değil ki olan oldu diyebilsin. Bu olay yargıya intikal edecektir ve sorumlular cezasını çekecektir. Kırıkkale’de bir vatandaşımızın herhangi bir sorunu olursa sonuna kadar takipçisi olurum.” dedi.

30 METRELİK YENİ YOL 3 MAHALLEYİ KIRIKKALE’YE BAĞLIYOR

Erenler, Seyrantepe ve Bayraktepe Mahallelerini birbirine bağlayan 30 metrelik yeni yolu yerinde inceleyen Öztürk, yolun büyük önem arz ettiğini ve çok başarılı bir işe imza atıldığını söyledi. Burada yol ile bilgi veren Yahşihan Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Can Çetin, yolun 30 genişliğinde olduğunu ve 3 mahalleyi bağlayan noktada kavşak olacağını aktardı. Çetin, yolun kavşak noktasının altında 67 metre uzunluğunda menfez yapıldığını ve bu menfezin üstüne 7 metre yüksekliğinde dolgu yapıldığını anlattı.

YENİ PARK AYDIN ÇOPUR ADINI TAŞIYACAK

Yolun incelenmesinin ardından Seyrantepe Mahallesine yapılacak olan Şehit Aydın Çopur Parkı’nın projesine geçildi. Burada Vekil Öztürk, İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Başkan Osman Türkyılmaz, parkın temelini atarak, yapılacak olan mescidin ilk tuğlalarını koyup sıvasını attılar. Parkın Yahşihan’a hayırlı olması talebinde bulunan Öztürk, “15 Temmuz’da şehit olan Aydın Çopur’un adına yapılacak olan parkın projesini inceledik. Tüm detaylara yer verilmiş. Allah hayırlara vesile eylesin, hayırlı olsun” dedi. Kurban kesilip duaların edildiği temel atma töreninde konuşan İl Başkanı Erdal ise, yeni yapılacak olan parkın tüm Yahşihan halkına hayırlı olmasını diledi. Temel atma töreninin ardından 15 Temmuz’da şehit olan Aydın Çopur’un ailesi ziyaret edildi.

BALOĞLU, İRTİBAT BÜROSUNDA BORÇ ÖDEDİ

Seyrantepe Mahallesinde bulunan Yahşihan Belediyesi İrtibat Bürosuna yapılan ziyarette, vezneyi denettiren Başkan Osman Türkyılmaz, İl Başkanı Erdal Baloğlu’nun borcunun sorgulanmasını talep etti. Sorgu için olur veren Baloğlu, sorgu sonrası çıkan 198 TL emlak borcunu o anda ödedi. Burada yaşanan sahne sonrası Baloğlu’nun yaptığı espriler herkesin bolca gülmesine neden oldu.

YILMAZ’A ZİYARET

Yatırım ve projelerin ardından Vekil Öztürk ve beraberindekiler, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz’ı ziyaret etti. Hoş sohbetlerin edildiği ziyaretin ardından Yahşihan Belediyesi Garaj Amirliğine geçildi. Yenilenen Garaj Amirliği’nin son halinin incelenmesinin ardından yemeğe geçildi. Program yemekten sonra sona erdi.

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.