Yahşihan’da aşure ikramı

Yahşihan’da aşure ikramı
Her yıl Muharrem ayında aşure dağıtmayı geleneksel hale getiren Yahşihan Belediyesi bu yılda Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulundu.BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNYahşihan ilçesinde aşure etkinliği gerçekleştirildi....

Her yıl Muharrem ayında aşure dağıtmayı geleneksel hale getiren Yahşihan Belediyesi bu yılda Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulundu.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN

Yahşihan ilçesinde aşure etkinliği gerçekleştirildi. Belediye tarafından yapılan etkinliğe MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, İlçe Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 20 ayrı kazanda pişirilen aşireler vatandaşlara ikram edildi. Törende İlahi dinletisi ve semazen gösterisi yapıldı. Birlik beraberlik adına aşure etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirten Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz “Muharrem Ayı vesilesiyle her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz aşure ikram etkinliğimizi bu yıl Milletvekilimiz Halil Öztürk, değerli protokol üyeleri ve kıymetli vatandaşlarımızın katılımları ile gerçekleştirdik. Toplamda 20 kazan aşure pişirdiğimiz etkinliğimizde binlerce vatandaşımızla aşurenin bereketini paylaştık” diye konuştu.

EL BİRLİĞİYLE 20 KAZAN AŞURE KAYNATTIK

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz da konuşmasında, etkinlik vesilesiyle Yahşihan halkının daha farklı bir kaynaşma içinde olduğunu ve ilçede 7'den 70'e herkesin adeta birbiriyle hasret giderdiğini söyledi. Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri aşurenin bundan böyle dostluğun, kardeşliğin ve birlikteliğin bir sembolü haline dönüştüğünü hatırlatan Türkyılmaz, "Bugün burada aslında Yahşihan'ın halkımın hoşgörüsünün bir gününü hep beraberce can-ı gönülden yaşıyoruz. Bu hepimize ayrı bir haz veriyor. Bugün burada pandemi nedeniyle yapamadığımız aşure gününü kutluyoruz. Protokol ve ilçe halkıyla beraber aşure günü dolayısıyla birlikteliğin, iç içe geçmişliğin gününü yaşadık. Yahşihan’da yaşayan kadınlar kendilerine özgü, anenelerimizden gelen reçetelerle aşure kaynattılar. El birliği ile 20 kazan aşure kaynattık. Pişirdiğimiz aşureyi ilçedeki tüm camilerde vatandaşlara ikramda bulunduk. Ayrıca program vesilesiyle buraya gelen tüm davetlilerimize ikram ettik” sözlerine yer verdi.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK

Programda semazen gösterileri, yapılan dualar ve diğer etkinliklerle özümüzde olan birçok duyguların zindeleştiğini belirten Türkyılmaz, “Aşure vesilesiyle bugün dua ve niyazlarımız da  oldu. Burada bugün adeta farklı bir rüzgar esti. Burada bugün dostluk vardı, kardeşlik vardı, aile vardı, vatan vardı ve ay yıldızlı bayrak vardı. Anlayacağınız Yahşihan’da her şey vardı. Peki ne yoktu? Evet bir şey yoktu. Kin yoktu, nefret yoktu, hainlik yoktu. Buradan bütün ülkemize dostluk ve kardeşlik olması dileği ile herkese saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve özellikle de her zaman yanımda olan halkıma da çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duydukları bir zaman dilimi içerisinde olduklarını belirten Kırıkkale Milletvekili Öztürk, "Bugün üst akıl, Türkiye'yi dize getirmek isteyen uluslararası güçler, içerideki hain iş birlikçileriyle Türkiye Cumhuriyeti devletini diz çöktürmeye çalışıyor. Bizim farklılıklarımızı kaşıyarak ülkede bir kaos ve kargaşa ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Son olarak bunu Konya'da ve Altındağ'da meydana gelen olaylarda gördük. Ama Türk milleti, ferasetini oraya koydu ve bütün bunlara karşı devletinin yanında saf tuttu” dedi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.