YAHŞİHAN’DA HER HANEYE ÇÖREK OTU HEDİYE EDİLECEK

YAHŞİHAN’DA HER HANEYE ÇÖREK OTU HEDİYE EDİLECEK
Atıl araziye ekilen çörek otu hasadı yapıldıYahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın girişimleriyle ilçede atıl vaziyette bulunan 80 dönümlük araziye çörek otu ekimi yapılmıştı. Ekilen çörek otu hasat mevsiminin...

Atıl araziye ekilen çörek otu hasadı yapıldı

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın girişimleriyle ilçede atıl vaziyette bulunan 80 dönümlük araziye çörek otu ekimi yapılmıştı. Ekilen çörek otu hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte hasadı yapıldı. Biçerdöverle yapılan hasat sevinçle karşılanırken, Belediye Başkanı Türkyılmaz elde edilen hasattan ilçede bulunan her haneye birer kavanoz çörek otu hediye edileceğini, kalan kısmının da atık yağlarla Çörek Otlu Sabun yapılacağını açıkladı.

HER HANEYE BİR KAVANOZ

Yahşihan ilçesinde Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği" projesi çerçevesinde Yahşihan Belediyesi tarafından atıl durumda bulunan 80 dönümlük araziye çörek otu ekimi yapılmıştı. Hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte arazide ekili bulunan çörek otu hasadı yapıldı. Biçerdöverle yapılan hasada Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ve diğer yetkililer katıldı. Verimin kurak bir sezona rağmen iyi düzeyde olduğu belirtilirken, Belediye Başkanı Türkyılmaz elde edilen hasattan ilçede bulunan her haneye birer kavanoz çörek otu hediye edileceğini açıkladı. Başkan Türkyılmaz geriye kalan çörek otunun ise Kadınlar Hanı’ projesi kapsamında atık yağlarla çörek otlu sabun yapılarak ekonomiye kazandırılacağına vurguladı.

ÇÖREK OTLU SABUN

Çörek otu hasadı sonrasında açıklamalarda bulunan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz “İlçemizde 80 dönüm araziye 160 kilogram çörek otu ekimi gerçekleştirmiştik. Üretken belediyecilik mantığıyla ekmiş olduğumuz çörek otunun hasadını MHP Kırıkkale İl Başkanımız Erdal Baloğlu’nun katılımı ile gerçekleştirdik. Buradan elde ettiğimiz çörek otunu ilçemizdeki tüm hanelere birer küçük kavanoz şeklinde hediye edeceğiz. Geri kalan kısmıyla da ‘Kadınlar Hanı’ projesi kapsamında yine evlerden topladığımız bitkisel atık yağlarla beraber kendi üretimimiz olan ‘Yahşihan’ marka çörek otlu sabunları yapıp piyasaya arz edeceğiz. Bu kapsamda açılacak kursla birlikte ev kadınlarımız da ekonomik gelir elde edecek. Bizler Yahşihan Belediyesi olarak Kırıkkale’de ilkleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MHP’NİN ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Kırıkkale’de bir ilki gerçekleştiren MHP’li Yahşihan Belediye Başkanı Türkyılmaz’ı tebrik eden MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu “Atıl bir araziye değerlendirerek 10 tona yakın çörek otu yetiştirilmesini sağlayan Belediye Başkanımız Osman Türkyılmaz ve ekibini tebrik ediyorum. Üretimden tüm Yahşihanlı hemşehrilerimiz yararlanacak. Her haneye çörek otu hediye edilecek. Gere kalan kısmıyla Kadınlar Hanı projesi kapsamında da Yahşihan marka çörek otlu sabunların seri üretimi yapılacak. Bu kapsamda açılacak kursla birlikte ev kadınları da ekonomik gelir elde edecek. MHP’nin üretken belediyecilik anlayışını en iyi şekilde sergileyen Yahşihan Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.