Yahşihan’da yılsonu değerlendirme toplantısı

Yahşihan’da yılsonu değerlendirme toplantısı
Yahşihan ilçesinde 2020-2021 Eğitim öğretim dönemi sonucunda değerlendirme toplantısı düzenlendi. Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, eğitim öğretimde başarı elde etmek için yapılan çalışmalar ile etkinlik...

Yahşihan ilçesinde 2020-2021 Eğitim öğretim dönemi sonucunda değerlendirme toplantısı düzenlendi. Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, eğitim öğretimde başarı elde etmek için yapılan çalışmalar ile etkinlik ve faaliyetlerin ölçülebilir olması gerektiğini kaydetti.

ÇALIŞMALAR GÜNDEME ALINDI

Yahşihan ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı, yılsonu değerlendirme toplantısı düzenlendi. Şehit Ahmet Sandalcı Anadolu Lisesi’nin Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Şube Müdürleri Duran Arslan ve Selim Coşkun ile okul ve kurum müdürleri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kökrek başkanlığında, geçen eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda, okul ve kurumlarda yapılan sosyal etkinlikler, eğitim öğretimle ilgili mevzuat konuları, öğrenci başarılarının değerlendirilmesi, sene sonu iş ve işlemleri, yürütülmekte olan projeler ile diğer konular gündeme alındı.

TELAFİDE BENDE VARIM

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kökrek, okul ve kurum müdürlerinden 2020-2021 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalar hakkında idarecilerden brifing aldı. Öte yandan “Telafide Ben de Varım” kapsamında hangi okulun ne tür bir etkinlik ve çalışma yapacakları konusunda da katılımcılarla istişarelerde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kökrek toplantı sonrasında yaptığı konuşmada, pandemi süreciyle birlikte bir eğitim öğretim dönemini daha geride bıraktıklarını ve ilçe olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlemiş oldukları talimatları yerine getirdiklerini söyledi. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yönelik daha kapsamlı şekilde hazırlıkların şimdiden başladığını hatırlatan Kökrek, "Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum. Büyük özveri ve gayretle eğitim öğretim yılını tamamlamış durumdayız" dedi. Eğitim öğretimin bir ekip çalışması olduğunu belirten Kökrek, şöyle konuştu: "Çok değerli mesai arkadaşlarım. Pandemiyi de içine alan zorlu bir süreci geride bıraktık. Öğrencilerimize ve velilerimize karne sevinci yaşatarak bir dönemi böylelikle kapatmış olduk. Ancak yeni dönem için daha hummalı bir çalışma dönemine girmiş bulunmaktayız. Okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve eğitim camiamızdaki tüm ekip arkadaşlarımızı çok seviyor ve çalışmalarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ÜSTLENMİŞ BULUNUYORUZ

“Bilindiği üzere hepimiz eğitim gibi önemli bir görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Tek bir gayemiz var o da eğitim ve öğretim. Okul ve kurum yöneticileri ve öğretmen olarak eğitimde en ufak bir ihmalin olmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu eğitim yolculuğunda tek başımıza başarı göstermemiz mümkün değil. Ancak ekip halinde olursak, dayanışma halinde olursak ve tecrübelerimizi paylaşırsak daha fazla koordineli olursak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdaki beceri ve bilgi seviyelerini yükseltme fırsatımız olacaktır ve bu sayede de daha yüksek başarılar elde edeceğimiz kesindir. Hep birlikte bu çalışmalarımızı layıkıyla yapalım. Böylelikle daha verimli sonuçlar elde etmiş oluruz. Şimdi okullarımızda “Telafide Ben de Varım” projesi kapsamında öğrencilerimiz okullarda çeşitli etkinliklere katılıyorlar. Aslında bu sayede çocuklardaki birçok beceri ve kazanımlar da bu sayede ortaya çıkmış oluyor. "

GİZLİ KALMIŞ YETENEKLER

Eğitim öğretim sürecinde yapılan tüm çalışmaların ölçülebilir olması gerektiğini belirten Kökrek sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim öğretimdeki kriterlerden biri de ölçme ve değerlendirmedir. Eğitim ailesi olarak çalışmalarımızı mutlaka ölçmemiz gerekir. Hangi faaliyeti ne kadar yaptığımızı ve öğrencilerdeki kazanımları eğer ölçebilirsek verilen hizmeti de değerlendirme fırsatımız olacaktır. Her yaptığımız çalışmayı ölçüp değerlendirmemiz gerekir. Bunlar aslında çok zor şeyler değil. Eğer çalışmalarımızı ölçebilirsek eksikliklerimizi ve başarı durumumuzu da görmüş oluruz. Her öğrencimizin dünyasının farklı olduğunu ve başarı seviyelerinin de farklı olabileceğini unutmayalım. Farklı etkinlik ve projelerde öğrencilerimizde birçok gizli kalmış yetenekler ortaya çıkabilir. Bunları keşfetmeye gayret gösterelim."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kökrek ayrıca, LGS başarı değerlendirmeleri, mezunların e-mezun postalına kayıtlarının yapılarak takip ve istihdamlarının izlenmesi gibi konuları da değerlendirdiklerini sözlerine ekledi. Toplantı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Duran Arslan ve Selim Coşkun'un kurumun diğer faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerinin ardından son buldu. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 13 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.