YARDIMLAŞMA RUHU

YARDIMLAŞMA RUHU
Atalarımızdan bize kalan en önemli miraslardan birisi olan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu Pandemi sürecinde yeniden hatırladık. Pandemi sürecinde hatırladığımız hasletlerimizi ülkemizin dört bir yanında çıkan orman yangınları...

Atalarımızdan bize kalan en önemli miraslardan birisi olan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu Pandemi sürecinde yeniden hatırladık. Pandemi sürecinde hatırladığımız hasletlerimizi ülkemizin dört bir yanında çıkan orman yangınları ve şimdi de sel felaketlerinde görüyoruz.

Başta Kırıkkale olmak üzere ülkenin birçok noktasından felaketlerin yaşandığı bölgeye araç-gereç, insani yardım ulaştırılıyor. Orman yangınlarına itfaiye ekiplerini ve yangından zarar gören ailelere yiyecek, içecek ve çeşitli yardımlar gönderen belediyelerimiz, STK temsilcilerimiz ve siyasilerimiz şimdi de sel felaketinin yaşandığı bölgelere destekte bulunuyor.

Kırıkkale Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizin bu süreçte ne gibi yardımlarda bulunduğunu zaman zaman sütunlarımıza taşıyarak kamuoyuna duyurduk.

Önce yangın bölgesinde yangın söndürme çalışmalarına destek veren Kırıkkale, Bahşılı, Keskin, Sulakyurt ve Yahşihan Belediyelerimiz ile İl Özel İdaresi ekipleri şimdi de sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’ya ekiplerini gönderdi. İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD ekipleri yaraların sarılması noktasında adımlar atarak ekiplerini felaketlerin yaşandığı bölgelere sevk etti. Belediyelerimizin yanı sıra siyasiler ve sivil toplum örgütlerimiz de yardım kampanyaları ve destekleriyle yaraların sarılması noktasında adımlar attı.

                Birilerinin kasıtlı olarak şu günlerde kutuplaştırarak ayrıştırmaya çalıştığı Türk Milleti bir kez daha gösteriyor ki bu ruh bizde olduğu sürece hiçbir güç birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Toplumumuzdaki insan severlik ve örf, anane ve geleneklerimizin ışığında birlik beraberlik duygumuz bütün kuvveti ile hükmünü günümüzde de sürdürmektedir.

Elinde bir ekmek varsa yarısını komşusuyla bölüşecek kadar cömert bir millete sahibiz elhamdülillah. Tarihi çok eskilere dayanan kendine özgü güçlü bir sosyal yardımlaşma kültürü olan Türk Milleti bu yönüyle insanlık tarihine örnek olmaya devam edecektir. Ülke, vatan, millet, devlet gibi kavramların tamamının yeniden bina edildiği bir zaman diliminde Türk Milletinin sergilediği yardımlaşma ruhunun, insanlar arasına nifak tohumları ekmeye çalışanlara, bukalemun gibi her renge girenlere, kutuplaştırarak ayrıştırmaya çalışanlara ve tüm insanlığa örnek olmasını diliyorum.

Orman yangınlarında ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı, yaralı ve maddi hasarla atlatan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.