Yasak ırklı köpekler sahiplendirilmiyor

Yasak ırklı köpekler sahiplendirilmiyor
Sosyal medyada kasıtlı olarak başlatılan söylentilere Kırıkkale Belediyesinden cevap geldi. Yapılan açıklamada “Sosyal medyada paylaşılan köpek için ise tekrar sahibine teslim edilmesi yönünde yanlış bir algı oluşturulmaya...

Sosyal medyada kasıtlı olarak başlatılan söylentilere Kırıkkale Belediyesinden cevap geldi. Yapılan açıklamada “Sosyal medyada paylaşılan köpek için ise tekrar sahibine teslim edilmesi yönünde yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. İlgili kanun gereği sahibi tarafından kimliklendirilmesi yapılmayan yasak ırk arasında bulunan köpeklerin her hangi bir kişiye sahiplendirilmesi mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

HAYVAN BARINAĞIMIZDA MİSAFİR EDİYORUZ

Kırıkkale Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Belediyemiz “Hayvan Barınağı”nda misafir ettiğimiz “Yasak Irk” bir köpek ile ilgili olarak son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında yapılan, asılsız  ve kurumsal kimliğimize zarar veren paylaşımlara karşılık aşağıda ki açıklama yapma gereği duyulmuştur.  Bilindiği gibi Tarım ve Orman Bakanlığınca 07.12.2021 tarihinde yayımlanan “Tehlike Arz Eden Irklarla İlgili Genelge”yle “Tehlike Arz Eden Irklar” belirlenmiştir. Bu tür köpekler 14/01/2022 tarihine kadar sahipleri tarafından kısırlaştırılarak, pet-vet sistemine kaydedilmeleri ve kimliklendirilmeleri kuralı getirilmiştir. Bu kurallara uymayan hayvan sahiplerine ise 5199 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu’nun” 28. Maddesi uyarınca da işlem yapılacağı belirtilmiştir”.

BARINAKTA 28 ADET YASAKLI IRK VE MELEZLERİ BULUNUYOR

Açıklamanın devamında “Sosyal medyada paylaşılan köpekte “Doga Argentino” cinsi köpek olup, 7332 Sayılı Kanunda belirtilen kimliklendirmesi zorunlu yasak ırk köpeklerdendir. Yasak ırk kapsamında olan köpek için getirilen yükümlülüğe sahibi tarafından yasal süresi içerisinde uyulmamış, köpeğin kimliklendirilmesi yapılmamış ve yasal sürenin dolmasına bir gün kala 13/01/2022 tarihinde yine sahibi tarafından ihbar hattımız aranarak, belirtilen yasak ırktaki cins köpeğini teslim edilmek istendiği belirtilmiştir. Aynı gün toplama ekibimiz tarafından da söz konusu köpek teslim alınmış ve barınağımızda misafir edilmeye başlanmıştır. Barınağımızda aynı dönemde sahipleri tarafından teslim edilmiş veya doğrudan sokağa terk edilmiş 28 adet yasaklı ırk ve melezleri köpek bulunmaktadır. Uygulama gereği barınağa alındığı gün her yasaklı ırk köpek kısırlaştırma operasyonları beklenmeden çip uygulaması yapılarak Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Şube Müdürlüğü Kırıkkale Şube Müdürlüğüne bildirilmektedir.

İSTEYENLERE BARINAKTA ZİYARET İMKANI

“Sosyal medyada paylaşılan köpek için ise tekrar sahibine teslim edilmesi yönünde yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. İlgili kanun gereği sahibi tarafından kimliklendirilmesi yapılmayan yasak ırk arasında bulunan köpeklerin her hangi bir kişiye sahiplendirilmesi mümkün değildir. Kanunda belirtilen yasak ırk köpekleri barınağımıza teslim eden sahiplerinden istekli olanlar ekiplerimiz nezaretinde gün içerisinde köpeklerini gelip besleye bilmekte, birlikte vakit geçirmelerine izin verilmektedir. Söz konusu köpek için de aynı şekilde sahibi tarafından günlük olarak besleme yapması, kuru mamaya alışık olmayan köpeğin yaş mama verilmesi için sahibinin barınağımıza girişi sağlanmaktadır. Yine sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ki köpeğin üzerinde ve kulübesinin duvarında bulunan kan lekeleri, köpeğin kuyruğunda bulunan bir yaradan kaynaklanmadır. Veteriner hekimimiz tarafından söz konusu köpeğin tedavisi gün içerisinde yapılmakta gerekli pansuman uygulanmaktadır. Barınağımızda ki tüm sevimli dostlarımıza özenle bakılmakta, oluşturduğumuz özel yuvalarında beslenmeleri ve dinlenmeleri için rahat bir ortam sağlanmaktadır. Kayıt altına aldığımız, tedavisi ve rehabitilitasyonu tamamlanan can dostlarımızı istekli olan  sıcak yuvalara ayrıca emanet ediyoruz” denildi.

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.