Yeni asgari ücret 4 bin 253 TL oldu

Yeni asgari ücret 4 bin 253 TL oldu
Asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısının ardından 2022 yılında uygulanacak yeni asgari ücret belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücret en düşük 4 bin 253 TL olarak belirlendi.GELİR...

Asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısının ardından 2022 yılında uygulanacak yeni asgari ücret belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücret en düşük 4 bin 253 TL olarak belirlendi.

GELİR VERGİSİ VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılında uygulanacak yeni asgari ücreti açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Asgari ücreti 2022 en alt rakam 4 bin 253 TL olarak belirlendi. Çocuk sayısına göre bu rakam daha da artacak. Artış son 50 yılın en yükseğidir. Artış yüzde 50'nin üzerindedir. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırdık. Bununla işvereni 450 TL yükten kurtardık” diye konuştu. Asgari ücrette 2022 yılı maaş zamları belirlenirken vergi indirimi, prim desteğine yönelik çalışa gerçekleştirildi. Buna göre işveren üzerindeki yükü hafifletecek düzenleme yapıldı. Yeni düzenleme ile birlikte asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisi kaldırıldı. Vergilerin kaldırılmasıyla birlikte işveren üzerinden 450 TL’lik yük kaldırılmış oldu.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.