Yenişehir'e Battı-Çıktı Kavşak

Yenişehir'e Battı-Çıktı Kavşak
Özellikle son yıllarda artan araç sayısıyla birlikte zaman zaman uzun araç kuyrukları ve beraberinde kazalara da sebep olan Yenişehir kavşağının Battı-Çıktı Kavşağa dönüştürülmesi için MHP Kırıkkale Milletvekili Halil...

Özellikle son yıllarda artan araç sayısıyla birlikte zaman zaman uzun araç kuyrukları ve beraberinde kazalara da sebep olan Yenişehir kavşağının Battı-Çıktı Kavşağa dönüştürülmesi için MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Ulaştırma Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde gündeme taşıdı.

EN SORUNLU NOKTA

Ulaştırma Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk 43 ilin kavşak noktasında bulunan Kırıkkale’nin ulaşım yollarındaki sorunları gündeme taşıdı. Milletvekili Öztürk sırasıyla Kırıkkale-Ankara Karayolu’nun trafik yoğunluğu sebebiyle en sorunlu noktası olan Yahşihan Kavşağının “Battı-Çıktı Kavşak” haline dönüştürülmesini, Karakeçili Tadım Kavşağında kazalara yol açan görüş kısıtlılığının giderilmesini, Ankara-Kırıkkale Banliyo Treni seferlerinin tekrar başlatılması konusunda talepte bulundu.

ULAŞIMDA MERKEZİ KONUMDA

MHP Milletvekili Öztürk “Kırıkkale Türkiye’nin 43 vilayetin geçiş noktasında bulunan, ulaşım ağlarında merkezi bir konumdadır. Bu yoğunluk sebebiyle Kırıkkale üzerinden geçen kara ve demir yollarının sık sık yıpranmasına vesile olmakta, yenilenmesine ve geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye’nin çok önemli bir karayolu olan kuzey ile güneyi birleştirecek olan Balışeyh-Sulakyurt karayolunun projesi başlamıştır. Bu konuda taleplerimizi geri çevirmeyen sayın bakanımıza, bürokratlara bir teşekkürü borç bilirim” ifadesini kullandı.

SIK SIK KAZALAR MEYDANA GELİYOR

Milletvekili Öztürk “Kırıkkale’nin en önemli kavşaklarından birisi olan Yahşihan ilçemiz sınırları içerisindeki Yenişehir kavşağında hemen hemen hergün bir kaza meydana gelmektedir. Burası 43 ilin geçiş noktası olması, EDS uygulamasının devreye alınması kaynaklı bir yoğunlaşma meydana geliyor. Hem zaman kaybına, hemde sık sık kazalar meydana gelmesi nedeniyle burada bir battı-çıktı kavşağına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda inisiyatif alınmasını talep ediyorum. Karakeçili Tadım Kavşağında kazalara yol açan görüş kısıtlılığının giderilmesini talep ediyoruz. Uzun süredir durdurulan Ankara-Kırıkkale Banliyo Treni seferlerinin yeniden faaliyete geçirilmesini bekliyoruz. 2022 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 30 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.