Yerli ve milli üretimin kalesi MKE

Yerli ve milli üretimin kalesi MKE
Zaman zaman ortaya attığı söylentilerle Kırıkkale’de tepkiyle karşılanan bir sosyal medya hesabı şimdi de en parlak dönemine yaşayan MKE’yi hedefe koydu. Yerli ve Milli üretim hamlesiyle savunma sanayii alanında yakın döneme...

Zaman zaman ortaya attığı söylentilerle Kırıkkale’de tepkiyle karşılanan bir sosyal medya hesabı şimdi de en parlak dönemine yaşayan MKE’yi hedefe koydu. Yerli ve Milli üretim hamlesiyle savunma sanayii alanında yakın döneme damga vuran MKE A.Ş. hakkında asılsız ve mesnetsiz söylentiler ortaya atan sosyal medya hesabı yine tepki topladı.

MKE’NİN YENİ PROJELERİ HEDEF Mİ?

Son yıllarda atılan adımlar sonucu savunma sanayinin göz bebeği haline gelen ve geçen sene 2 milyar 660 milyon lirası üretimden olmak üzere 3 milyar 102 milyon lira satışa karşılık 926 milyon lira dönem karı elde eden şirket, bir takım kimliği belirsiz sosyal medya hesaplarından iftira ve karalama girişiminin hedefindeydi. Daha önceden de Çerikli kasabasındaki sözde konutlardan aşina olduğumuz sosyal medya hesabının hedefinde bu sefer MKE vardı. Fabrikalarının büyük bölümü Kırıkkale’de olan, yerli ve milli üretimin kalesi haline gelen MKE A.Ş. daha çok kişileri rahatsız edeceğe benziyor. Gündeme getirilmeye çalışan konu akıllara ‘MKE tarihinde ilklere imza atan MKE A.Ş. Genel Müdürü Yasin Akdere ve geliştirilen önemli Ar-Ge  projelerine karşı bir hamle mi?’ Sorusunu getirdi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM KİMLERİ RAHATSIZ EDİYOR?

Geçtiğimiz yıllarda Çerikli ilçesinde toplu konut inşaatına başlandığı yönünde dedikodular çıkartan ve yeni mağdurlar yaratma adına adımlar atan sosyal medya hesabı, şimdi de Kırıkkale ve Türk Savunma Sanayinin göz bebeği haline gelen MKE A.Ş. konusunda aslından uzak, çamur at izi kalsın söylentilerini ortaya attı. Genel Müdür Yasin Akdere öncülüğünde, Türk Savunma Sanayiinde yeni hamleler yapan, mühendisliğinden işçiliğine kadar her aşaması yerli ve milli ürünleriyle dikkat çeken MKE’nin son yıllarda attığı adımları görmezden gelen sosyal medya hesabı paylaşımı tepkiyle karşılandı.

ASILSIZ PAYLAŞIMLARDAN EN BARİZ ÖRNEK

Aynı sosyal medya hesabı daha önce de aslı astarı olmayan paylaşımlarda bulunmuştu.  ‘Çerikli ye dev yatırım’ adı aldı altında paylaşım yaparak yine Kırıkkale’yi gündeme getirmişti. Bu paylaşım 26 bin peşinat ile 300 bin TL’ye ev satılacağını yatırım yapacakların bu fırsatı kaçırmamalarını dile getirmişti. 100 dönümlük arazi üzerine, 16 katlı binalar, 4 bin 800 konutluk projede 4+1’lik dairelere 25 bin TL olarak duyuran firma, diğer bir paylaşımında aynı özelliklerdeki daireleri 35 bin TL olarak duyurması değişik soruları da beraberinde getirmişti. Paylaşım Çerikli Belediye Başkanı tarafından yalanlanmıştı. Aradan geçen uzun bir süreye rağmen Çerikli’deki yatırımın gerçekleşmemesi paylaşımın ne kadar gerçekçi olduğunu ortaya koydu.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARINDAN TEPKİ MESAJLARI

Sosyal medyada bir kullanıcı yaptığı yorumda “Hayatında MKE yi görmemiş savunma sanayi nedir bilmeyen sırf muhalefet yapmak için yorum yapan kişiler bu kurum @yasinakderetr  ve yönetimi ile Türk savunma sanayiindeki yeniliklerden ARGE ve yatırımlarından haberleri var mı merak ettim? Diğer bir sosyal medya kullanıcısı ise “MKE şimdi yerli silah ve mühimmat yapıyor, G3 yapıp her silah için ona buna haraç vermiyor” yorumlarında bulundu. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.