Yetkiyi Kamu Çalışanları İçin İstiyoruz

Yetkiyi Kamu Çalışanları İçin İstiyoruz
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ile birlikte Kırıkkale’de çeşitli temaslarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ile birlikte Kırıkkale’de çeşitli temaslarda bulundu.

Genel Başkan Geylan “Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olmasını kendimiz için istiyorsak namerdiz”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ile birlikte Kırıkkale’de çeşitli temaslarda bulundu. Daha sonra ilçe ve işyeri temsilcileriyle bir araya gelen Genel Başkan Geylan Türkiye Kamu-Sen’in üyeler için, hem konfederasyon, hem de 11 hizmet kolunda yetkili sendika olarak o masaya oturması gerektiğine vurgu yaptı.

TOPLU SÖZLEŞME HÜSRANI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’yi makamında ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. Genel Başkan Geylan daha sonra Kırıkkale Şubesinin düzenlediği programda ilçe ve işyeri temsilcileriyle bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak yaptı. Türkiye Kamu-Sen’in hem konfederasyon, hem de 11 hizmet kolunda yetkili sendika olarak o masaya oturması gerekmektedir. Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Talip Geylan geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen toplu sözleşme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bu toplu sözleşmeden kamu çalışanlarının koskoca bir sıfır elde ettiğini bildiren Geylan, “Bırakın kazanım elde etmeyi, kamu çalışanlarının temel meselelerinin, beklentilerinin müzakere dahi edilemediği bir süreci yaşadık. Sözde yetkili konfederasyon masaya oturduğu ilk günden itibaren işveren ile müzakere yapacağına, sağındaki solundaki sendikalarla uğraştı. Toplu pazarlık masasında çalışanları temsil eden sendikalardan rahatsız olması gereken kesim işveren yani hükümet iken, yetkili konfederasyon rahatsızlık duydu” diye konuştu.

TEKLİFLERİMİZİ AFAKİ BULDULAR

Genel Başkan Geylan “Malum konfederasyonun malum başkanı, ‘Memur-Sen’in çalışanlar için masaya getirdiği teklifler; makul, rasyonel, gerçekçi teklifler ancak diğer sendikaların getirdiği teklifler afaki’ dedi. Oysa Malum-Sen’in malum başkanının ‘afaki’ şeklinde ifade ettiği Türkiye Kamu-Sen’in talebi, geride bıraktığımız yıldan oluşan kayıplarımızın telafisiydi. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen olarak taban aylığa 600 TL zam istedik. Bunun dışında 2020 yılı için yüzde 10+10, 2021 yılı için ise yüzde 8+8 ve her iki yıl için yüzde 3 refah payı talep ettik. Bakınız; Türkiye Kamu-Sen’in bütün makul talepleri hükümet tarafından kabul edilmiş olsaydı dahi, 2020 yılı sonu itibari ile ortalama devlet memuru maaşı 5 bin 750 TL olacaktı. Türkiye Kamu-Sen’in zam talebine ‘afaki’ diyen Memur-Sen, Temmuz 2019’da yani toplu sözleşme başlamadan bir ay önce yayınladığı araştırmada 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını 6 bin 610 TL olarak açıkladı. Buradan şu sonuç çıkıyor: Ya Sayın başkan sendikasının yapmış olduğu araştırmadan bir haber ya da ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye Kamu-Sen’in hem konfederasyon, hem de 11 hizmet kolunda yetkili sendika olarak o masaya oturması gerekmektedir. Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olmasını kendimiz için istiyorsak namerdiz. Emin olun ki, bunu sadece kamu çalışanının selameti için istiyoruz” ifadesini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ NE OLDU?

3600 ek göstergenin de bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Geylan, şu uyarıda da bulundu: “3600 ek gösterge sözü olumlu ancak eksik bir adımdır. Eğer sadece 4 meslek grubunun ek göstergelerini düzenler, diğer çalışanları kapsam dışında bırakırsanız hem iş barışını hem de hiyerarşik sistemi bozarsınız. Dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı yasa tasarısına tüm siyasi partilerin destek vermesini bekliyoruz. Tüm çalışanlarının ek göstergeleri artırılmalı, şu anda bu haktan yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfında çalışanları da ek göstergeden yararlandırılmalıdır. Öte yandan 3600 ek gösterge sözü yerine getirilmezse bu devletin ayıbı olacaktır.”

20 BİN EK ATAMAYA İLAVETEN, AĞUSTOS AYINDA YENİ BİR ATAMA YAPILMALIDIR

Genel Başkan Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 20 bin ek atama açıklamasına da değindi. Sayın Selçuk’a teşekkür eden Geylan, ancak Sayın Selçuk’un sözlerinden bu atamanın ek atama değil, 2020 yılı için yapılacak 20 bin atama olacağının anlaşıldığını bildirdi. Geylan, “Sayın Bakan, ek atamanın Şubat ayına ilaveten olacağını ve Ağustos ayında da yeniden atama yapılacağını açıklamalıdır.” dedi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.