Zabıta'dan Flaş Denetim

Zabıta'dan Flaş Denetim
Fiyat Etiketi ve Covid-19 TedbirleriFahiş fiyat uygulamasının ve fırsatçılığın önlenmesi amacı ile ülke genelinde başlayan denetimlere Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri’de dahil oldu. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna...

Fiyat Etiketi ve Covid-19 Tedbirleri

Fahiş fiyat uygulamasının ve fırsatçılığın önlenmesi amacı ile ülke genelinde başlayan denetimlere Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri’de dahil oldu. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna ilişkin olarak fiyat etiketi denetimi, son kullanım tarihleri, korona virüs salgını kapsamında alınan tedbirlere göre de sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara uyulup uyulmadığına ilişkin bir dizi denetim gerçekleştirildi.Ekipler denetimlerde arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları gözlemlenen ürünler, maske, sosyal mesafe ve hijyene ilişkin kural dışı durumlar hakkında esnafa uyarılarda bulunuldu.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada denetimlerin devam edeceği belirtilerek “içinde bulunduğumuz salgın sürecinde dezenfekte açısından belediye olarak şehir genelinde çalışmaların yapıldığı, bunun yanı sırada zabıta müdürlüğü ekiplerimizde iş yerlerinde fahiş fiyat, hijyen, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulması yönünde uyarı ve denetimlerimize devam ediyoruz. Fahiş fiyat artışı yaşanan ürün şuana kadar tespit edilmez iken esnafımız bu konuda uyarılarak bilgilendiriliyor. Kırıkkaleli vatandaşlarımızdan da haksız kazanç sağladığı düşünülen ve diğer Covid-19 tedbirlerine uymayan iş yerlerini zabıta müdürlüğüne bildirebilirler” denildi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.