Kırıkkale’de bayram alışverişinde olanlar dikkat!

Kırıkkale’de bayram alışverişinde olanlar dikkat!
 İnternet Editörü
Bayramların en sevilen lezzetleri olan çikolata, şeker ve lokum gibi ürünlerin satışları da bu dönemde hızla yükseliyor. Ancak, tüketicilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunuyor.

UZMANLAR UYARILARDA BULUNDU

Ramazan'ın son günlerine yaklaşırken, Türkiye'de bayram coşkusu giderek artıyor. Sektörün önde gelen isimleri taklit ürünlerden uzak durulmasını belirtirken ambalajlı ürün alınması vurgusu yapıldı. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çikolata, şeker ve lokumlara talep artarken, sektör temsilcileri taklit ve tağşiş ürünlerden uzak durulması konusunda uyarılarda bulundu.

kirikkalede-bayram-alisverisinde-olanlar-dikkat2.jpg

BAYRAM ÖNCESİ DİKKAT

Bayramda şekerleme, çikolata ve lokum gibi gıda ve atıştırmalık almak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin sektör temsilcileri, taklit ve tağşiş ürünlerden uzak durulması konusunda uyardı. Uzmanlar, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da en popüler ürünler arasında çikolata ve şekerin yer aldığını ifade etti.
Türkiye'de çikolata ve şekerlemelerin özellikle bayram dönemlerinde yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan uzmanlar, bayram alışverişlerinde en çok çikolata ve şeker tercih edilen ürünlerin başında geldiğini ifade etti. Bununla birlikte, lokumun da bayram alışverişlerinde önemli bir yer tuttuğunu belirttiler.


ARTAN FİYATLARI SATIŞLARI ETKİLEYECEK

Uzmanlar, Türkiye'de yıllık kişi başı çikolata tüketiminin ortalama olarak 1,5-2 kilogram seviyelerinde seyrettiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin çikolata tüketiminde dünya genelinde ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirtti. Ancak bu yıl yaşanan fiyat artışlarının satışlarda belirgin bir yükseliş getirmemesini beklediklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.