Kırıkkale’de tarlalarda süne mücadelesi

Kırıkkale’de tarlalarda süne mücadelesi
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personelleri, süne mücadelesi kapsamında Keskin ve Çelebi ilçelerinde kontrollerini gerçekleştirdi.

KONTROLLER DEVAM EDECEK

Hububat ekili arazilerde süne zararlısının kışlaklardan arazilere iniş yaptığını gözlemleyen teknik personeller, üreticilere süne ile mücadele konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaptılar.
Süne ile mücadelede hangi ilaçların kullanılacağı ve ilaçlama teknikleri hakkında detaylı bilgi verdiler. Üreticilerin süne ile mücadelede dikkat etmesi gereken hususları anlattılar. Ayrıca İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında arazi kontrollerine aralıksız devam edecek.

kirikkalede-tarlalarda-sune-mucadelesi-2.jpg

TEDBİRLERİ ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, “Bu sayede süne zararlısının populasyonunun kontrol altında tutulması ve üreticilerin ürünlerinde oluşabilecek zararların önlenmesi amaçlanmaktadır. Üreticileri süne ile mücadelede uymaları gereken konularda dikkatli olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz. Süne ile ilgili herhangi bir problem yaşayan üreticilerin İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurmaları rica olunur” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.