Kırıkkaleliler heyecanla o günü bekliyor!

Kırıkkaleliler heyecanla o günü bekliyor!
 Muhabir
Ulaştırma Bakanlığı tarafından Yüksek Hızlı Trenin faaliyet gösterdiği Ankara-Kırıkkale-Yozgat ve Sivas güzergahları için İstanbul seferleri başlıyor. Kırıkkale halkı ilk seferin başlayacağı günü beklemeye başladı.

İSTANBUL SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Türkiye'deki demiryolu yatırımları ve gelişmeleri, Kırıkkale’ye yeni ulaşım imkanları getirdi. Kırıkkalelilerin güvenli, ekonomik, çevreci ve konforlu seyahatini sağlamak amacıyla demiryolu yatırımlarına hız kesmeden devam ediliyor. Yüksek Hızlı Trenler sayesinde Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas arası seyahat eden yolcular artık aktarmasız olarak hizmetten yararlanabiliyor. Ayrıca, YHT'ler artık Kırıkkale-İstanbul hattında da sefer düzenleyerek bu bölgeye hizmet vermeye başlayacaklar.

YHT SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 Mayıs İtibariyle Sivas - İstanbul arasında ekspres ve aktarmasız YHT seferlerinin başlayacağını söyledi. Uraloğlu, Türkiye'nin önemli hızlı tren hatlarından biri olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının 26 Nisan 2023'te hizmete açılmasından bu yana geçen 1 yıllık sürede 1 milyon kişinin seyahat ettiğini belirterek, hizmete alınan bu hızlı tren hattı ile Ankara ile Sivas arasındaki 12 saat olan seyahat süresini de 2 saate indirdiklerinin altını çizdi.

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum