Et işareti nedir, nasıl yapılır? Klavyede ‘’@ ‘’ işareti nasıl yapılır?

Et işareti nedir, nasıl yapılır? Klavyede ‘’@ ‘’ işareti nasıl yapılır?
Sosyal medyada ve e-mail adreslerine girişte ihtiyaç duyulan et işaretini yapmanın yollarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki klavyede et işareti nasıl yapılır? İşte detaylar…

Et İşareti, Elektronik İletişimin Temel Ögesi

Klavyede bulunan ve "at" veya "et" olarak okunabilen @ işareti, günümüzde elektronik iletişimin temel ögelerinden biri haline gelmiştir. E-posta adreslerinde, sosyal medya kullanıcı adlarında ve hatta bazı emojilerde kullanılan @ işareti, bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte yaygınlık kazanmıştır.

Et İşareti Nedir?

@ işareti, a harfinin üzerinde küçük bir daire bulunan bir işarettir. Latin alfabesinde olmayan bu işaret, ilk olarak 16. yüzyılda İtalya'da kullanılmıştır. İlk olarak "ad" kelimesinin yerine kullanılan @ işareti, daha sonra "at" olarak okunmaya başlanmıştır.

Et İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede @ işareti yapmanın birkaç yolu vardır. En yaygın yöntem, AltGr tuşu ile birlikte Q tuşuna basmaktır. Bu yöntem, Windows işletim sistemlerinde ve QWERTY klavye düzeninde geçerlidir.

Mac işletim sistemlerinde @ işareti yapmak için, Option tuşu ile birlikte Q tuşuna basmak gerekir.

İngilizce klavyelerde ise Shift tuşu ile birlikte 2 tuşuna basılarak @ işareti yapılabilir.

Et İşareti Ne İşe Yarar?

Et işareti, genellikle e-posta adreslerinde ve sosyal medya kullanıcı adlarında kullanılır. E-posta adreslerinde, kullanıcının adını kullanıcının İnternet adresinden ayırmak için kullanılır. Sosyal medya kullanıcı adlarında ise, kullanıcının isim ve soyadını veya takma adını belirtmek için kullanılır.

Sonuç olarak, @ işareti, günümüzde elektronik iletişimin temel ögelerinden biri haline gelmiştir. Bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte yaygınlık kazanan @ işareti, e-posta adreslerinde, sosyal medya kullanıcı adlarında ve hatta bazı emojilerde kullanılmakta.

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.