Bilim Merkezi farkındalık oluşturuyor

Bilim Merkezi farkındalık oluşturuyor
 Muhabir
Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi, ‘Bilim Işığında Geleceğe’ sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bilime meraklı gençler ve ailelerine kapılarını açan Bilim Merkezi, binlerce öğrenciye verdiği eğitimlerle farkındalık oluşturuyor.

ÇOCUKLARA ROL MODEL OLUYOR

Bilime meraklı gençler için çalışma sergileyen ve faaliyet gösterdiği günden itibaren 10 bin öğrenciyi ağırlayan Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi, İç Anadolu Bölgesi’nin diğer illerinden de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Öğrencilerin uğrak yeri haline gelen Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi, alanında uzman ve tecrübeli kadrosu ve birçok atölyeleriyle büyük imkanlar sunuyor. Kırıkkale’nin yanı sıra çevre illerden de büyük ilgiyle karşılanan tarz ve donanımı ile dikkatleri üzerine toplayan Bilim Merkezi, öğrencilere sunduğu hizmetlerle yarının bilim insanlarının yetişmesi noktasında rol model oluyor.

bilim-merkezi-farkindalik-olusturuyor-2.jpg

GALAKSİ VE YILDIZ KEŞFİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Çocuklarımız burada çok güzel şeyler öğreniyorlar. Bizler bile bilediğimiz birçok şeyi öğreniyoruz. Galaksi uzay sonsuzluk. Burada yapılan araştırmalar ve gözlemlerle birlikte çocuklarımız galaksiyi keşfediyorlar, yıldızları öğreniyorlar. Ayın en önemli görevlerinden birisinin dünyayı korumak olduğunu öğrendik. Bütün bunları çocuklarımızın öğrenmesine vesile olabiliyorsak, çocuklarımızı bilime yönlendirebiliyorsak ne mutlu bize” ifadesinde bulundu.

bilim-merkezi-farkindalik-olusturuyor-4.jpg

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Saygılı “Çocuklarımızın bilim merkezine geldiklerinde sordukları şeylere şaşıyoruz. Bilim merkezimizde çocuklarımıza; internette buldukları bilgilere dokunma fırsatı veriyoruz. Eğitim guruplarımız var. Çocuklarımız yaş gruplarına göre geziyorlar. Çocuklarımızın hangi alanda ilgisi daha yoğunsa o alanda daha fazla vakit geçiriyor. Çocuklarımızın halkımızın ilgisi yoğun. Dış vilayetlerden de ilgi son derece yoğun. Buda bizleri mutlu ediyor” dedi.

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.