Gökhan Tektaş

Gökhan Tektaş

“Sol” Belediye

Bu bağlamda sosyalizme göre yönetim işçi sınıfı ve halk tarafından yerine getirilir. Sosyalizmde birey menfaati yerine toplum menfaati ön planda tutulur. Toplumsal olarak refah ve huzur içerisinde yaşamın yolları aranır, yönetimsel müdahaleler bu odak ile gerçekleştirilir.

Sosyalizm ifade ettiğimiz üzere siyasi ve ekonomik bir anlayıştır. Sosyalizmin ekonomik tabandaki yerleşimine bakacak olursak, bu anlayış; kapitalist ekonomi anlayışına bir tepki olarak, sermayenin emeği sömürmesine engel olmak ve emeği sermayeden daha kıymetli bir seviyeye taşımak amacıyla ortaya çıkmıştır. Sosyalistlere göre emek ve işçi sınıfı, sermaye ve sahiplerinden her zaman için üstün bir konumdadır.

İşçi; ekonominin temel taşıdır ve sermaye tarafından makul talepleri dikkate alınmalı, emeklerinin sermaye tarafından sömürülmesine devlet eliyle engel olunmalıdır. Sosyalizm açısından ekonominin yönetimi, sermaye sahipleri ve aristokrat kesim tarafından değil halk tarafından gerçekleştirilir. İşçi sınıfı devlet yönetiminde ön planda tutulur, halkın yönetime katılımı bu hal ile vücut bulur.

Biz CHP’liler olarak; sosyal demokrasiyi ilke edinmiş bulunmaktayız, sosyal demokrasi, kapitalizmin neden olduğu eşitsizlik ve adaletsizlikleri liberal demokratik sistem içerisinde kabul edilebilir düzeye indirmeyi amaçlayan siyasi bir ideolojidir. Bize göre demokratik karar alma mekanizması genişletilmeli, politik demokrasi ile beraber ekonomik demokrasi çalıştırılmalı, işçiler ve diğer ekonomik paydaşlar karar alma mekanizmasına dâhil edilmeli, birlikte karar alma hakkı yeterli miktarda ilerletilmelidir.

Kırıkkale’mizde CHP olarak belediye seçimlerinde başarı göstermemiz halinde, partimizin iç tüzüğünün 1. maddesinin 4. fıkrasında belirtildiği üzere; sosyal demokrasi ilkelerini benimsediğimiz hal ile ve bu ilkeler çerçevesinde Kırıkkale Belediyesi yönetilecek, sosyalist demokrat belediye anlayışı ile Kırıkkale’ li hemşehrilerimiz tanışmış olacaktır. Devrimcilik ilkesine bağlı yoldaşlarımızın belediye yönetiminde yer alması ile Kırıkkale’mizde gerçek manada bir devrim gerçekleşecek, eski yönetim tarzı rafa kaldırılacak, halkımızın sol belediye anlayışı ile yönetime katılımı sağlanacaktır.

Solcu, devrimci ve sosyal demokrat CHP belediyesi ile Ahmet Önal başkanlığında buluşmak dileğiyle.

Saygılarımla.

CHP Kırıkkale 38. Olağan Kongre İl Başkan Adayı

Bu yazı toplam 300 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Gökhan Tektaş Arşivi