Gökhan Tektaş

Gökhan Tektaş

Utanç Gecesi

Yaşanan tam manası ile bir felaketti, felaketin üzerinden koca bir yıl geçti.. Peki, biz yaralarımızı sarabildik mi? Kaybolan evlatlarımızı, canlarımızı bulabildik mi? Hayatta kalan canlarımızın, yeniden umutla hayata sarılmasını, geleceğe parlayan gözlerle yeniden bakmasını sağlayabildik mi? Seçim öncesinde verilen sözler tutulup da bir yıl içerisinde, sokakta kalan, evi yıkılan tüm yurttaşlarımızın evleri teslim edildi mi?
HAYIR! İşte tam da bu nedenle 6 Şubat bizim için bir utanç gecesidir.

Verilen sözler tutulmadı, evler teslim edilmedi.. bırakalım ev temin etmeyi, konteynır dahi temin edilmeyen binlerce aile var, tam bir yıldır çadırda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Üzerinden bir yıl gibi koca bir zaman dilimi geçmiş olmasına rağmen hala enkazlardan çürümüş cesetler çıkarılıyor, hala kayıp bebekler, çocuklar bulunamıyor. Yetmiyor bir de Hatay üzerinden tüm memlekete gözdağı veriliyor.. İşte tam da bunun için 6 Şubat utanç gecesi!

Neymiş efendim yerel yönetim ile merkezi yönetim aynı olmaz ise oraya bir şey gitmezmiş, Hatay’a gitmiş miymiş… insanların acıları üzerinden siyaset yapanlara yazıklar olsun! AKP insanların acıları üzerinden siyaset yapıyor. Bu kirli siyaseti kim yaparsa yapsın, kabul edilemez bir durumdur. Hangi parti olursa olsun, siyaseti temiz yapmalıdır.

Siyaset şahsi servetlerin sağlanması noktasında bir araç değil; vatandaşın daha müreffeh bir yaşam sürmesi, her manada güvenliğinin temin edilmesi, geleceğe umutla bakabilmesinin sağlanması, yurttaşın doğal afet gibi elde olmayan sorunlarla başa çıkabilmesi, geçmişin mirasıyla geleceği olumlu manada planlayabilmesi için bir araç olarak görülmelidir. Cumhurbaşkanının, bakanın, milletvekilinin, belediye başkanının ve sair siyasi tüm kademelerin yalnızca bu düstur doğrultusunda hareket etmesi, siyaseti servet ve güç temini için değil yalnızca vatandaşa hizmet için yapması gerekmektedir. Misal; bir il belediye başkanı kendine yakın olduğu için birilerine ihale vermemeli, oradan menfaat devşirmemelidir. Bir belediye başkanı şehrin sorunları ve noksanlarını iyi tespit etmeli ve bunları ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışmalıdır. Bunu gerçekleştirirken ise şeffaf bir yönetim tarzını benimsemeli, tabiri caiz ise hesap sorulabilir nitelikte olmalıdır.
Geliyoruz, önümüzde yerel seçimler var. Kırıkkale’mizin adayları belli oldu. Artık bu noktadan itibaren Kırıkkale bir tercih yapacak!

İnanıyorum ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, milli mücadele ruhunun temsilcisi, demokrasinin ve cumhuriyetin yılmaz bekçisi, eşitlik ve özgürlükten yana olan, milliyetçi, devletçi, halkçı, inkılapçı, devrimci ve laik, Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale’yi yönetecek. Artık sosyal ve demokrat belediyecilik anlayışıyla Kırıkkale’mizin tanışma vakti geldi. Şimdiden Kırıkkale’mize hayırlı olsun.

6 Şubat 2023 tarihinde yitip giden canlara tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm yurdumuza sabır diliyorum. Saygılarımla.

Bu yazı toplam 98 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gökhan Tektaş Arşivi