Kırıkkaleli öğrencilerden Fuat Sezgin sergisi

Kırıkkaleli öğrencilerden Fuat Sezgin sergisi
 Muhabir
Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün liselerde bilim uygulamaları kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Öğrenciler, Türk bilim adamlarının anısına oluşturulan Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Adamları Koridorunda sergilenmek üzere bilim adamlarının portrelerini çizdi.

SANATSAL BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

Sergide, bilimsel çalışmalarıyla Türkiye'ye ve dünyaya katkıda bulunan birçok önemli bilim adamının portresi yer aldı. Öğrenciler, portreleri çizerken bilim adamlarının hayatlarını ve çalışmalarını da araştırdılar. Etkinliğe katılan okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler, sergiden çok etkilendiler. Öğrenciler, bilim adamlarının portrelerini çizerken hem sanatsal becerilerini geliştirme hem de Türk bilim adamlarını daha yakından tanıma imkanı buldular.

kirikkaleli-ogrencilerden-fuat-sezgin-sergisi2.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, 'Bu sergi, öğrencilerimizin bilime ve bilim adamlarına olan ilgisini artırmak için düzenlediğimiz bir etkinlik. Öğrencilerimiz, bu sergi sayesinde Türk bilim adamlarının başarılarını ve katkılarını da öğrenmiş oldular” dedi.

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.