Hasandede Köyü’nde alarm verildi, ekipler harekete geçti!

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Hasandede Köyü’nde çıkan anız yangını, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.

ORMAN İTFAİYESİ VE KIRIKKALE İTFAİYESİ BÖLGEDE

Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangının büyümesi üzerine ekipler hızla bölgeye sevk edildi. Hasandede Köyü çevresindeki tarım arazilerinde etkili olan yangına, Orman İtfaiyesi ile Kırıkkale İtfaiyesi ekipleri müdahale ediyor. Ekiplerin alevlerin kontrol altına alınması ve yangının daha geniş alanlara sıçramasının önlenmesi için yoğun çaba gösterdiği öğrenildi.

YANGIN BÜYÜK BİR ARAZİ ALANINA ULAŞTI

Geniş bir alanda etkili olduğu belirtilen anız yangını nedeniyle bölgede tedbirler artırılırken, ekiplerin söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Yangının yerleşim alanlarına ve çevredeki diğer bölgelere ulaşmaması için çalışmalar dikkatli şekilde yürütülüyor. Özellikle yaz aylarında tarım arazilerinde meydana gelen anız yangınları, kuru ot ve bitki örtüsünün etkisiyle kısa sürede geniş alanlara yayılabiliyor.

KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bu nedenle ekiplerin müdahalesinin yanı sıra vatandaşların da yangınlara karşı dikkatli olması önem taşıyor. Hasandede Köyü’ndeki yangının tamamen kontrol altına alınması için Orman İtfaiyesi ve Kırıkkale İtfaiyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış nedeniyle ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bölgedeki gelişmeler ekiplerin çalışmalarının tamamlanmasının ardından netlik kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri