Bahşılı’da Nevruz Ateşi bir başka güzel

Baharın müjdecisi 3 bin yıllık Türk’ün Bayramı olan 21 Mart Nevruz Bayramı, Kırıkkale Valiliği, Bahşılı Kaymakamlığı ve Bahşılı Belediyesi iş birliğinde düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuyla kutlandı.KUTLAMA ETKİNLİKLERİBahşılı...

Baharın müjdecisi 3 bin yıllık Türk’ün Bayramı olan 21 Mart Nevruz Bayramı, Kırıkkale Valiliği, Bahşılı Kaymakamlığı ve Bahşılı Belediyesi iş birliğinde düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuyla kutlandı.

KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

Bahşılı ilçesinde Nevruz Bayramı kutlama etkinlikleri yapıldı. Bahşılı 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında protokol üyeleri çekiç ve örs ile demir dövdükten sonra nevruz ateşinin üzerinden atladılar. Kutlamaların açılış konuşmasını yapan Bahşılı Kaymakam Vekili Mehmet Emre Yıldız herkesin Nevruz Bayramını kutladı. Aynı dine mensup olmak, aynı dili kullanmanın şüphesiz bir millet olmanın en önemli unsuru olduğunun altını çizen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise “Bugün 21 Mart Nevruz Bayramı. Öncelikle hepinizin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum. Şüphesiz aynı dine mensup olmak, aynı dili kullanmak, bir millet olmanın kuvvetlendirici unsurlarından bir tanesidir. Millet olmanın ana unsurları; aynı istikamette, aynı amaç doğrultusunda, aynı geleceği aynı ananeyi beraber yaşayabilen ve aynı zamanda bir başkasının acısını da kendinde hissedebilen gruba ‘millet’ diyoruz. Nevruz Bayramı da Çin’in kenarından Macaristan’a kadar tüm dünyada bizim milletimizin mensupları tarafından coşkuyla kutlanmakta. Şunu öncelikle belirtmek isterim. Nevruz Bayramı, Selçuklular zamanında Kâşgarlı Mahmud eseri Dîvânu Lugâti't-Türk’te geçmektedir. Bununla beraber Osmanlı padişahları döneminde de nevruz coşkuyla kutlanmaktadır. Nevruz bayramında yapılan tebligatları Osmanlı padişahları kabul etmekteydi. Selçuklu veziri Nizâmülmülk Siyasetnamesinde yine Nevruzu geçirmektedir” diye konuştu.

ERGENEKON’DAN ÇIKIŞIN GÜNÜ

Vali Tekbıyıkoğlu “Yapılan hesaplamalara göre de 21 Mart geceyle gündüzün birbirine eşit olduğu tarihlerden; 365 günün içerisinde 2 günden bir tanesidir. Ve bugün itibariyle de gündüz geceye galip gelmeye başladı. Baharında gelişini hepimiz hissettik. Nevruz Bayramı aynı zamanda Ergenekon’dan çıkışın günü olarak görülmektedir. Destana göre de milletimizin karanlık zamanın da milletimizin unsurları Ergenekon döneminde ki demir dağların arasında bulunmuş, kendi az nüfusunu burada çoğaltıp kuvvet bulmuş, nüfus olarak artınca, bu coğrafyalarda yetmemeye başlayınca, demir dağları eritip tekrar ait olduğu Asya’nın bozkırlarına çıkabilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Programın bitiminden sonra Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Bahşılı Kaymakam Vekili Mehmet Emre Yıldız’ı ve Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’i ziyaret etti. Programa Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Bahşılı Kaymakam Vekili Mehmet Emre Yıldız, Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri