Dinek Dağı Nisan ortasında beyaza büründü

Kırıkkale’nin en yüksek dağı olan Dinek Dağı, Nisan ayının ortasında gelen kar yağışıyla birlikte adeta beyaza büründü. Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı Dinek Dağı, baharı beklerken beyaz gelinlik ile herkesi şaşırttı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Kırıkkale’nin en yüksek noktalarından biri olan Dinek Dağı, Nisan ayının ortasında etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Baharın gelmesiyle birlikte yeşillenmesi beklenen dağ, kar sürpriziyle adeta kartpostallık manzaralar sundu. Yüksek rakımı nedeniyle zaman zaman kış etkisinin devam ettiği Dinek Dağı, bu yıl da doğaseverleri şaşırttı.

EŞSİZ BİR GÖRSEL ŞÖLEN SUNDU

Kar yağışını gören vatandaşlar, bölgeye çıkarak bol bol fotoğraf çekti, bu nadir görülen manzaranın keyfini çıkardı. Karla kaplanan ormanlık alanlar ve zirveden görünen manzara, doğa tutkunları için eşsiz bir görsel şölen sundu.

Kıştan kalma bu görüntüler, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Dinek Dağı, Nisan ayında karla kaplanarak mevsim normallerinin dışında bir tablo ortaya koyarken, bölge halkına da kısa süreli bir kış nostaljisi yaşattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri