Doğal gaz faturalarında yeni dönem: 1 Nisan’da başlıyor

 Muhabir
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, yeni kademeli tarife modelinin detaylarını açıkladı.

BU DESTEKTEN YARARLANAMAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, yeni kademeli tarife modelinin detaylarını açıkladı. Yüksek tüketim yapan aboneler devlet desteğini kaybederken, çoğu kullanıcı değişiklikten etkilenmeyecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, elektrikte uygulanan kademeli tarife sisteminin ardından doğal gazda da benzer bir modelin hayata geçirileceğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni uygulama, yüksek miktarda tüketim yapan aboneleri kapsıyor. Bayraktar, “Yeni dönemde temel anlayışımız ‘Çok tüketenin çok ödemesi’. Mevcut sistemde faturaların yaklaşık yüzde 45’ini devlet üstleniyor. Artık yüksek tüketim yapanlar bu destekten yararlanamayacak” dedi.

ABONELERİN ÇOĞU ETKİLENMEYECEK

Bakan Bayraktar, yeni uygulamanın abonelerin büyük kısmını etkilemeyeceğini de vurguladı. "Abonelerin yüzde 85 ila 87’sinin hayatı değişmeyecek. Onlar devlet desteğinde kalmaya devam edecek. Çünkü belirlenen yüksek tüketim sınırının altında kalıyorlar” ifadelerini kullandı

Doğal gaz faturalarında uygulanacak yeni kademeli sistemde illerin ortalama tüketimleri ve iklim şartları dikkate alınacak. Kış mevsiminin sert geçtiği Erzurum ve Hakkari gibi illerde yüksek tüketim sınırı daha esnek tutulacak, ılıman iklimli illerle eşit olmayacak. Böylece bölgesel farklılıklar da faturalara yansıyacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri