272 DEKAR ARAZİ MEYVE BAHÇESİNE DÖNÜŞECEK

Kırıkkale’de KOP ile Ceviz ve Badem Bahçeleri KuruluyorKOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının destekleriyle Kırıkkale’de meyve bahçesi kurulum çalışmaları hızla ilerliyor. KOP ile Ceviz ve Badem Bahçeleri Kuruluyor...

Kırıkkale’de KOP ile Ceviz ve Badem Bahçeleri Kuruluyor

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının destekleriyle Kırıkkale’de meyve bahçesi kurulum çalışmaları hızla ilerliyor. KOP ile Ceviz ve Badem Bahçeleri Kuruluyor Projesi kapsamında Çelebi ilçesine bağlı Karaağaç Köyünde tören düzenlendi. Proje kapsamında 144 dekar alanda 2.880 adet fidanla 10 adet yeni ceviz bahçesi, 128 dekar alanda 4 bin 225 adet fidanla 8 adet yeni badem bahçesi olmak üzere Toplamda 272 dekar alanda 7 bin 105 adet fidanla 18 adet bahçe kurulacak.

KİMLİK KATLARI DAĞITILDI

Kırıkkale’ye bağlı Çelebi ilçesi Karaağaç Köyünde KOP ile Ceviz ve Badem Bahçeleri Kuruluyor Projesi kapsamında tören düzenlendi. Törene Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Çelebi Kaymakam Vekili Tunahan Çil, Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu Çiftçi Fikriye Feride Ayan ve İlhan Babadağ’a ceviz bahçesi kimlik kartlarını teslim etti.

ÇİFTÇİ KATKISI SADECE YÜZDE 30

KOP ile Ceviz ve Badem Bahçeleri Kuruluyor Projesi kapsamında 144 dekar alanda 2.880 adet fidanla 10 adet yeni ceviz bahçesi, 128 dekar alanda 4.225 adet fidanla 8 adet yeni badem bahçesi olmak üzere Toplamda 272 dekar alanda 7.105 adet fidanla 18 adet bahçe kurulacak. Projenin toplam bütçesi 735.380 TL olup, %30 oranında çiftçi katkısı alınacak. Kurulacak bahçelerde; damlama sulama sistemi, gübreleme tankı ve 10 tonluk su deposu tahsisi de proje kapsamında yapılacak. Proje de ayrıca yer tespiti, işaretleme, çukur açma, fidan dikimi ve herekleme işlemleri de yapılarak bahçeler çiftçilerimize teslim edilecek.

PROJE HERKESE ÖRNEK OLACAK

Törende konuşan Vali Tekbıyıkoğlu “Bu işin bilimle, teknolojiyle, teknikle çok yakın ilişkisi var. İşi kuralına göre uyguladığımız zaman, bu alandaki gelişmeleri takip ettiğimiz zaman halihazırdaki arazilerimizi modern tarım yöntemlerini kullanarak daha verimli hale getirebiliriz. Burada da güzel bir örnek teşkil edildi. Bazen görerek öğrenme metodu en iyi metottur. Burada yapılan güzel işler, güzel bahçeler, alınan verimli sonuçlar diğer vatandaşlarımıza örnek olacaktır. Bu güzel örneğin peşinden bu alanda yeni çalışmalar yapılacaktır. Projede emeği geçen tarım teşkilatımıza, idaremize, teknik elemanlarımıza ve bu işe gönüllü olan değerli çiftçilerimize teşekkür ediyorum” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri