9 Semt Pazarı açık olacak

Koronavirüs salgını dolayısıyla tam kapanma sürecinde, İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrasında Kırıkkale'de semt pazarlarıyla ilgili düzenleme yapıldı. 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00­17.00...

Koronavirüs salgını dolayısıyla tam kapanma sürecinde, İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrasında Kırıkkale'de semt pazarlarıyla ilgili düzenleme yapıldı. 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00­17.00 saatleri arasında Kırıkkale'de 9 semt pazarı vatandaşlara hizmet verecek.

İKİSİ KAPALI 9'U AÇIK

İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi kararları sonrasında Kırıkkale'de 8-15 Mayıs tarihlerinde açık tutulacak semt pazarları belirlendi. Buna göre, pazaryerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde bulundurularak mevcut pazaryerlerinin genişletilmesi ve ilave pazar alanların kurulması kararlaştırıldı. Çarşamba Pazarı, Perşembe Pazarı, Kaletepe, Bağlarbaşı, Gündoğdu, Bahçelievler, Karşıyaka, Yeni Mahalle ve Fabrikalar Mahallesi Cumartesi semt pazarlarının açılmasına karar verildi. Kırıkkale Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Orhan İba, Kırıkkale merkezde bulunan 11 semt pazarının 9'unun 8-15 Mayıs tarihlerinde 10.00­17.00 saatleri arasında açık olacağını açıkladı.

YÜRÜME MESAFESİ ZORUNLULUĞU

Kırıkkale Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Orhan İba "Kırıkkale Yayınlanan son genelge neticesinde Kırıkkale Valiliğimiz de yapmış olduğumuz toplantı sonucunda da mevcutta bulunan 11 pazarımız İki pazarımız iptal edilerek geriye kalan 9 pazarımızın açık kalmasına karar alınmıştır. Semt pazarlarımızdan Çarşamba Pazarı, Perşembe Pazarı, Kaletepe, Bağlarbaşı, Gündoğdu, Bahçelievler, Karşıyaka, Yeni Mahalle ve Fabrikalar Mahallesi Cumartesi pazarlarımızın açık olmasına karar verilmiştir. Her vatandaşımız kendi mahallesinde yürüme mesafesinde belirlenen semt pazarından alışveriş yapacak. Tüm esnafımıza hayırlı işler bol kazançlar dileriz" dedi.

PAZARLARDA UYULACAK KURALLAR

Cumartesi günleri 10.00­17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilmesi (özellikle köylülerimizin ürünleri olmak üzere), temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Pazaryerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanların demir bariyer ve benzeri araç­gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek. Pazaryerlerinde, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılacak. Pazaryerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışı yapılacak. Pazaryerlerinde satış yapacak pazarcıların, ilgili meslek odası tarafından düzenlenen “mesleki faaliyet belgesi” ile “ticari araç görevlendirme belgesini” ibraz etmek ve güzergahla sınırlı kalmak kaydıyla Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. HABER: Mehmet Erkoç

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri