Drone ile çeltik ekimi yapıldı

Yaklaşık 5 bin dekar alanda Çeltik ekimi hedeflenen Sulakyurt ilçesinde çiftçiler teknolojinin imkanlarından da yararlanıyor. İlçe de ilk defa çeltik ekimi Drone ile gerçekleştirildi. Çeltik ekim çalışmalarını Sulakyurt İlçe...

Yaklaşık 5 bin dekar alanda Çeltik ekimi hedeflenen Sulakyurt ilçesinde çiftçiler teknolojinin imkanlarından da yararlanıyor. İlçe de ilk defa çeltik ekimi Drone ile gerçekleştirildi. Çeltik ekim çalışmalarını Sulakyurt İlçe Kaymakamı Kerem Tunçer, Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz yerinde takip etti.

5 BİN DEKAR ALANDA ÇELTİK EKİMİ YAPILIYOR

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde çeltik ekimi bu yıl ilk defa drone ile gerçekleştirildi. Ekim sahasında çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz “İlimizde çeltik ekiminin büyük bir kısmı Sulakyurt ilçemizde yapılmaktadır. İlçemizde yaklaşık 5 bin dekar alanda çeltik ekilmektedir. Bugün burada bulunmamızın asıl sebebi ise önceki yıllardan farklı olarak ilk kez drone ile çeltik ekimini gerçekleştirmemizdir. Bu sayede yakıt, işçilik gibi girdi maliyetlerini düşürüyor, zamandan kazandırıyor ve ekimde homojen bir dağılım sağlanıyor” diye konuştu.

TASARRUF SAĞLANIYOR

Drone’nin diğer alanlarda kullanılacağına işaret eden İl Müdürü Yılmaz “Ekimin dışında Drone’u ilaçlama ve gübreleme işlemlerinde de kullanarak tasarruf sağlamış olacağız. Bu sağlamış olduğumuz tasarruf sayesinde de hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanacak. Geleceğimiz için ülkemiz için üretim yapmaya durmadan devam edeceğiz. Burada ekimini gerçekleştirdiğimiz çeltiğin de ilimize, çiftçimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi. İlçe Kaymakamı Tunçer’de çiftçilere bol bereketli sezonlar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri