Kırıkkale Lisesinin proje başarısı

10 ÜLKEDEN KATILIMIN GERÇEKLEŞTİĞİ ULUSLARARASI MATEMATİK PROJESİ BAŞARILI ŞEKİLDE TAMAMLANDIKırıkkale Lisesi uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilerin akademik başarılarını arttıracak, ufuklarını genişletecek, yenilikçi...

10 ÜLKEDEN KATILIMIN GERÇEKLEŞTİĞİ ULUSLARARASI MATEMATİK PROJESİ BAŞARILI ŞEKİLDE TAMAMLANDI

Kırıkkale Lisesi uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilerin akademik başarılarını arttıracak, ufuklarını genişletecek, yenilikçi eğitim yaklaşımlarına uygun proje çalışmaları gerçekleştirdi.

10 ÜLKE 12 OKUL

Kuruculuğunu Kırıkkale Lisesinin yaptığı uluslararası “MysteriousCiphers” (Gizemli Şifreler) eTwinningmatematik projesinin çalışmaları 2020 Eylül ayında başladı ve 2021 Nisan ayında başarılı şekilde tamamlandı. Kişisel verilerin korunmasından ülke güvenliğine kadar önemli alanlarda kullanılan şifreleme bilimini konu alan bu projede; 10 ülke (Türkiye, Romanya, Çekya, Polonya, Litvanya, İsveç, Slovakya, İspanya, Hırvatistan, Fransız Guyanası), 12 Okul, 200  öğrenci 8 ay süre ile ortak çalışmalar yaptı.

ULUSLARARASI ÇEVRİMİÇİ ŞİFRELEME YARIŞMALARI DÜZENLENDİ

Öğrenciler temeli matematiksel hesaplamalara dayanan pek çok şifreleme yöntemini öğrendiler. Proje boyunca farklı eğitsel oyunlar oynandı, kod kırma etkinlikleri yapıldı, uluslararası çevrimiçi şifreleme yarışmaları düzenlendi. Ülkeler birbirlerine şifreli mektuplar yazdı ve mektuplarla ortak e-kitap oluşturuldu. Öğrenciler uluslararası takımlarda beraber çalışarak el yapımı şifreleme araçları sanal sergisini oluşturdular.  Her ülke takımı kendi özgün şifreleme yöntemini oluşturdu ve çevrimiçi toplantılarda yöntemlerini sundu. Proje sonunda çok çeşitli çıktılar, ortak ürünler ve başarılı sonuçlar elde edildi.

PROJE TABANLI EĞİTİMİN ÖNEMİ BÜYÜK

Okul müdürü Basri Başat proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Öğrencilerin 21. yüzyıl becerileri ile donatılarak eğitilmesinde proje tabanlı eğitimin önemi büyüktür. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz özellikle matematik, İngilizce, bilişim alanında kendilerini geliştirdi ve dünyadaki akranları ile güvenli bir platformda iletişim kurdular. Okulumuz adına bu projeyi oluşturan ve proje boyunca öğrencilere rehberlik eden matematik öğretmenimiz Dr. Nevin Bilgiçli’ ye ve projede hevesle çalışıp başarılara imza atan öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim“ dedi. HABER: Mehmet Erkoç

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri