Ev hanımları Çini Atölyesinde meslek öğreniyor

 Muhabir
Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Çini Atölyesi’ni ziyaret ederek kursiyer kadınlarla bir araya geldi.

DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Atölyede yürütülen çalışmaları yakından inceleyen Önal, kadınların el emeğiyle ortaya çıkardığı eserleri tek tek değerlendirip kursiyerlerle sohbet etti. Ziyaret sırasında kadınların üretime katılımının önemine dikkat çeken Önal, belediye olarak kadınlara yönelik sosyal ve kültürel projelere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

ÜRETKENLİĞİ ARTIRILIYOR

Çini sanatının yaşatılmasının kültürel miras açısından büyük önem taşıdığını belirten Önal, atölyenin aynı zamanda kadınların sosyalleşmesine ve aile bütçelerine katkı sağlamasına imkan sunduğunu söyledi. Kursiyerlerin ortaya koyduğu eserlerin büyük emek ve sabır gerektirdiğini dile getiren Önal, kadınların üretkenliğinin toplum için değerli olduğunu vurguladı.

ARTARAK DEVAM EDECEK

Atölyede hazırlanan çini ürünleri hakkında bilgi alan Önal, kursiyerlerin çalışmalarını takdir ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Belediye bünyesinde açılan kursların kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağladığını kaydeden Önal, bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri