ÖZGÜR DÖNMEZ MÜJDEYİ VERDİ
Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Dernek Başkanı Özgür Dönmez, tüm dünyada gündem yaratacak Filistin ve Gazze mutfağının korunması ve tanıtılması için Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından hazırlanan akademik çalışmanın bittiğini, makalenin yazıldığı müjdesini verdi.
KIRIKKALE’DEN FİLİSTİN KÖPRÜSÜ KURULDU
Dönmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Filistin ve Gazze’nin kendine has ve yöresel bir mutfağı ve birbirinden lezzetli atalarından emanet yemekleri var, Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile Filistin ve Gazze mutfağı için hazırladığımız akademik çalışma bitti, bundan sonra farklı ülkeler Filistin ve Gazze’nin yöresel yemeklerini sahiplenemecek! Dönmez sözlerine söyle devam etti: 15/01/2026 tarihinde “Filistin’den Kırıkkale’ye Gastronomi Köprüsü” adında Filistin ve Gazze mutfak kültürünün korunması ve uluslararası arenada tanılması için daha önce benzeri yapılmamış bir etkinliği Kırıkkale’de Sheltons Hotel’in ev sahipliğinde yapmanın onur ve gururunu yaşamıştık.”
GAZZE MUTFAĞININI BİLİNİRLİLİĞİ SAĞLANACAK
“Yaptığımız etkinliği Filistin ve Gazze Mutfağının “Sumud(Direniş)”u diye adlandırmıştık, bu etkinlikte Filistinli aşçıların yapıp tanıttığı yemekler ve etkinlik kaynak gösterilerek daha önce dünyada eşi benzeri yapılmamış bir akademik çalışmayı Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Derneğimiz işbirliği ile yapıldı, çalışmanın ismi: “Filistin Mutfak Kültürünün Korunması ve Tanıtılması: “Filistin’den Kırıkkale’ye Gastronomi Köprüsü” bu çalışma Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi bilim kurulu üyeleri tarafından incelendi kabul gördü, bu eşsiz çalışma önce 25-27 Eylül 2026 tarihlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak 8. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresinde gelen davetlilere takdim edilerek ilk sunumu yapılacak, ardından uluslararası hakemli dergilerde yayınlanarak tüm dünya tarafından Filistin ve Gazze mutfağının bilinirliği ve tanınırlığı sağlanacak,”
BİR MİLLETİN KÜLTÜRÜ KORUNACAK
“Kırıkkale’nin öz evlatları Filistin ve Gazze mutfak kültürüne karşı uluslararası arenada yapılan yok haksızlığa dur diyerek, bir milletin kültürünü koruma altına alınmasını sağladı, tüm Kırıkkaleli hemşerilerimizin memleketleri ile gurur duysunlar, Filistin ve Gazze halklarını ilgilendiren uluslararası bir çalışma Kırıkkale’den çıktı, sözlerime son verirken bu eşsiz çalışmayı hazırlayan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu Bölümü öğretim görevlisi kıymetli kardeşim Seracettin Gürbüz’e ve Turizm Fakültesi dekan yardımcısı kardeşim Doç. Dr. Hakan Çetiner çok teşekkür ediyorum, STK-Üniversite iş birliği ile tüm dünyada ses getirecek Kırıkkale merkezli bir çalışmaya ortak oldukları için sonsuz teşekkür ederek sözlerine son verdi