İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE TEMASI
Etkinliğe, Kırıkkale Vali Yardımcısı Seyfullah Ordueri, İl Defterdar Serdar Esen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ergeç, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergeç, açılış konuşmasında kütüphanelerin bilgiye erişim yanında kültürel ve sosyal hayata sağladığı katkılara değindi.
KATILIMCILARA KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI
Etkinlik kapsamında kütüphane tanıtım sunumu yapılırken, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Ayrıca 2025 yılında en çok kitap ödünç alan okuyuculara takdir belgeleri takdim edilerek, okuma kültürüne verdikleri katkı dolayısıyla teşekkür edildi. Yetkililer, kütüphanelerin bilgiye erişimin yanı sıra toplumsal farkındalık ve kültürel gelişim açısından da önemli bir rol oynadığını vurguladı.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Açılış programı, katılımcılara kütüphanelerin sunduğu hizmetleri tanıtmak ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen çeşitli faaliyetlerle sona erdi. Yoğun katılımın sağlandığı programda emeği geçen herkese teşekkür edilirken, Kırıkkale’de Kütüphane Haftası kapsamında yıl boyunca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bildirildi.