BAŞKAN ÖNAL’DAN 103. YIL MESAJI
Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Cumhuriyet’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletin bağımsızlık mücadelesi ve büyük fedakârlıkları sonucunda kurulduğunu belirten Önal, Cumhuriyet’in özgürlüğün, eşit yurttaşlığın ve millî egemenliğin en güçlü güvencesi olduğunu vurguladı. Cumhuriyet’in gelecek kuşaklara daha güçlü şekilde aktarılması gerektiğini ifade eden Önal, çocukların eğitimi, gençlerin hayalleri ve kadınların toplumsal yaşamda eşit biçimde yer almasının önemine dikkat çekti.
KIRIKKALE’DE CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANACAK
Kırıkkale Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 103. yılı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Başkan Ahmet Önal, tüm vatandaşları Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmaya çağırdı. Kutlamalar kapsamında 28 Ekim Çarşamba akşamı sanatçı Özlem Özdil’in sahne alacağı Cumhuriyet Konseri gerçekleştirilecek. 29 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de ise Kırıkkale Belediyesi hizmet binası önünden Fener Alayı yürüyüşü başlayacak. Cumhuriyet kutlamaları kapsamında ayrıca “Bozkırda Cumhuriyet” temalı Bozlak Gecesi düzenlenecek.
BAŞKAN ÖNAL: “GELİN, AY YILDIZLI BAYRAKLARIMIZLA YAN YANA YÜRÜYELİM”
Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine tüm Kırıkkalelileri davet eden Belediye Başkanı Ahmet Önal, şu ifadeleri kullandı:“Gelin, ay yıldızlı bayraklarımızla yan yana yürüyelim; Cumhuriyetimize olan sevgimizi ve bağlılığımızı hep birlikte gösterelim.”Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Kırıkkale’ye hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirten Önal, belediye çalışmalarında halkın iradesini ve kamu yararını esas aldıklarını ifade etti.
“YAŞASIN CUMHURİYET!”
Başkan Önal, mesajının sonunda Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve minnetle andı.Gazilere şükranlarını sunan Önal, Kırıkkalelilerin ve tüm milletin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak mesajını “Yaşasın Cumhuriyet!” sözleriyle tamamladı.