BU YIL İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Adalet Bakanlığı tarafından adliyelerde görev yapmak için güvenlik görevlisi alımı yapılacağı aktarıldı. 2026 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan alıma ilişkin ilan ve başvuru detaylarının açıklanması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce duyurduğu adliye ve cezaevlerine toplam 20 bin personel alımı hedefi kapsamında sürecin devam ettiği ifade edildi. İlk etapta 5 bin sözleşmeli personel alımının tamamlandığı, kalan personel planlamasının ise bu yıl içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.
20 BİN PERSONEL HEDEFİNİN TAMAMLANMASI
Planlamaya göre adalet teşkilatı bünyesindeki personel alımları iki aşamada uygulanacak. İlk aşamada adliyelere ve cezaevlerine 10 bin personel alınacak, daha sonra yapılacak 5 bin kişilik alımla birlikte toplam 20 bin personel hedefinin tamamlanması planlanıyor.
ALIM ŞARTLARI
Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak güvenlik görevlisi alımında adaylardan bazı temel şartları taşıması istenecek. Açıklanan kriterler arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartları taşımak bulunuyor. Adayların 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alması, 2024 KPSS’den ilgili puan türünde en az 60 puan almış olması şartı bulunuyor. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü esas alınacak.
BOY-KİLO ŞARTINI SAĞLAMASI GEREKİYOR
Başvuru yapacak adayların en az lise veya dengi okul mezunu olması, geçerli ve silahlı ibareli özel güvenlik kimlik kartına sahip bulunması, askerlikle ilişiğinin olmaması şartları da aranacak. Ayrıca erkek adaylarda en az 170 santimetre, kadın adaylarda ise en az 160 santimetre boy şartı bulunuyor.
Adayların görev yapmaya engel bir sağlık sorununun olmaması ve boy-kilo şartını sağlaması gerekiyor. Adliyelere yapılacak güvenlik görevlisi alımının bazı illerde gerçekleştirilmesi düşünülüyor. Hangi illerde kontenjan açılacağı ise yayımlanacak ilanla birlikte netlik kazanacak. Adalet Bakanlığı güvenlik görevlisi alımı için başvuruların Nisan ayında alınmasının beklendiği, başvuru ekranının açılmasıyla birlikte detayların resmi olarak duyurulacağı bildirildi.