Küçükbaş hayvancılık için yeni dönem

 Muhabir
Kırıkkale’de küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve yetiştiricilerin üretim koşullarının iyileştirilmesi amacıyla hazırlanan yeni projeler sektör temsilcileriyle değerlendirildi.

BİRÇOK ÖNEMLİ KONU GÜNDEME GELDİ

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda ağıl altyapısından mera ıslahına, yem ve su ihtiyacından çoban sorununa kadar birçok önemli konu gündeme geldi. Hayvancılık Genel Müdürlüğü Hayvancılık Politikaları ve Desteklemeler Daire Başkanı Serdar Günyel, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy ve kentte faaliyet gösteren küçükbaş hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi.

AĞIL, YEMLİK VE SULUK PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantının önemli gündem maddelerinden birini yetiştiricilerin üretim şartlarını iyileştirmeye yönelik projeler oluşturdu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışmalar kapsamında ağıl altyapılarının modernizasyonu ve küçükbaş hayvan çadırı projeleri ele alındı. Hayvanların yem ve su ihtiyaçlarının daha verimli şekilde karşılanabilmesi amacıyla planlanan yemlik ve suluk projeleri üzerinde de görüş alışverişinde bulunuldu. Küçükbaş hayvancılığın temel kaynaklarından olan meralar da toplantının gündemindeydi. Meraların verimliliğinin artırılmasına yönelik ıslah ve amenajman çalışmalarının yanı sıra üreticilerin sahada karşılaştığı sorunlar değerlendirildi.

ÇOBAN SORUNUNA ÇÖZÜM ARAYIŞI

Sektörün önemli problemlerinden biri olan çoban istihdamı konusunda da çözüm ve destek önerileri görüşüldü. Yetiştiriciler, yaşadıkları sorunları ve beklentilerini doğrudan Hayvancılık Genel Müdürlüğü yetkililerine aktarma fırsatı buldu. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, toplantının üreticilerin sahadaki sorun, talep ve önerilerinin doğrudan ilgili birimlere ulaştırılması açısından önemli olduğunu belirtti. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy ise sağlanan destekler dolayısıyla teşekkür ederek küçükbaş hayvancılık sektörünün ihtiyaç ve beklentilerini paylaştı. Ateş, Kırıkkale’de küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, üretim şartlarının iyileştirilmesi ve çoban sorununa yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. İlgili kurumlarla iş birliği içerisinde yeni projeler üzerinde çalışılmaya devam edileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haber Haberleri