Tiryakiler buna çok üzülecek: Zam alarmı!

 Muhabir
İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik başlattığı saldırılarda dördüncü güne girilirken, küresel piyasalarda tansiyon yükselmeye devam ediyor.

ZAM GELEBİLECEĞİ ÖNE SÜRÜLÜYOR

Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler yalnızca enerji piyasalarını değil, döviz kurlarını ve iç piyasadaki birçok ürünü de etkilemeye başladı. Özellikle akaryakıt sektöründe beklenen motorin zammı gündemdeki yerini korurken, şimdi de sigara fiyatlarına yönelik olası artış iddiaları konuşuluyor. Sektör kulislerinde dolaşan bilgilere göre, döviz kurundaki hareketlilik ve maliyet artışları nedeniyle tütün ürünlerine zam gelebileceği öne sürülüyor.

FİYAT BASKISI KAÇINILMAZ

Resmi bir açıklama yapılmazken, tiryakiler arasında “yeni bir fiyat artışı kapıda mı?” sorusu şimdiden merak konusu oldu. Son dönemde art arda gelen vergi düzenlemeleri ve maliyet baskısı da bu ihtimali güçlendiren unsurlar arasında gösteriliyor. Uzmanlar, savaş ortamının küresel piyasalarda belirsizliği artırdığını ve özellikle ithal girdiye dayalı sektörlerde fiyat baskısının kaçınılmaz hale geldiğini belirtiyor.

GEREKÇELERİ ARASINDA YER ALIYOR

Sigara üretiminde kullanılan bazı hammaddelerin ve lojistik giderlerin dövize bağlı olması, olası bir zammın gerekçeleri arasında yer alıyor. Motorine yapılması beklenen artışın ardından sigara fiyatlarında da yeni bir düzenleme olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Tiryakiler ise gelişmeleri yakından takip ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri