Ülker’den Kırıkkale yatırımı

Ülker CEO'su Özgür Kölükfakı "Buğdayda Onarıcı Tarım Projesi'ni Kırıkkale'de belirlenen 180 hektarlık alanda başlattık” dedi.

101 BİN TON KARBON EMİSYONU

Türkiye'nin lider gıda şirketi Ülker, 2014'te belirlediği uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerinin 10'uncu yılını enerji verimliliği, su tasarrufu ve toplumsal projelerdeki başarılı sonuçlarla tamamladı. 2050 Net Sıfır hedefine emin adımlarla ilerleyen Ülker, 2024'te Türkiye'deki fabrikalarında kullanılan elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından tedarik ederek 101 bin ton karbon emisyonunun önüne geçti. Ülker Bisküvi, ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki performansına ilişkin 10. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Ülker'in Türkiye ve yurt dışı operasyonlarını kapsayan 1 Ocak-31 Aralık 2024 dönemine ilişkin rapor, şirketin 2014'te belirlediği uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerini aşan kazanımlara imza attığını ortaya koydu.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKLE KATKI SAĞLIYORUZ

Zorlu küresel şartlara rağmen yıl boyunca sürdürülebilirlik stratejilerini kararlılıkla uyguladıklarını belirten Ülker CEO'su Özgür Kölükfakı, 10 yıl önce koydukları hedefleri aşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Sürdürülebilirlik yolculuğunun devam ettiğini vurgulayan Kölükfakı sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Aşırı hava olaylarıyla ekosistem kayıpları, gıda üretim zincirini doğrudan etkileyerek tarımsal verimliliği düşürüyor, ham madde tedarikinde aksamalara yol açıyor ve su kaynaklarını tehdit ediyor.”

KIRIKKALE’DE YATIRIM ÇALIŞMASI

Kölükfakı, Ülker'in inovasyon faaliyetleriyle 2024'te sadece tüketici beklentilerine yanıt vermekle kalmadığını, çevresel etkisini azaltmayı ve toplumsal faydasını artırmayı da hedeflediğini belirterek şöyle devam etti: "Buğdayda Onarıcı Tarım Projesi'ni Kırıkkale'de belirlenen 180 hektarlık alanda başlattık. İnovasyon eksenindeki çalışmaların bir diğer ayağında Sabancı Üniversitesi ortaklığıyla yürüttüğümüz ‘Biyofortifikasyon Projesi' ilk sonuçlarını verdi. Bu kapsamda yapraktan çinko ve selenyum uygulanan buğdayla üretilen sınırlı sayıda ‘Saklıköy Tarlada Zenginleştirilmiş Tahıllı Bisküvi'miz 2025 Temmuz ayında raflarda yerini aldı. Doğu Karadeniz'de sürdürdüğümüz "Fındıktan Fazlası", İç Anadolu'da buğday çiftçileriyle birlikte yürüttüğümüz "Onarıcı Tarım" ve Afrika'da kakao çiftçilerine ulaştığımız "Kakaodan Fazlası" projelerimizle; eğitim programları, ekipman, yeni fidan desteği ve mikrobiyal gübre uygulamalarıyla değer zincirimizin tüm paydaşlarını kapsayan projelere devam ediyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri