Bakan Yerlikaya ,81 İlin Göç İdaresi Müdürleriyle buluştu

Bakan Yerlikaya ,81 İlin Göç İdaresi Müdürleriyle buluştu
 Muhabir
81 İl Göç İdaresi Müdürlerinin yer aldığı İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısında Konuşan İçişleri Bakanı Yerlikaya göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin devam edeceğini söyledi.

GÖÇ KONUSU KÜRESEL BİR MESELE

Göç kavramının küresel bir mesele olduğunu ve sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın gündeminde ilk sırada yer aldığını kaydeden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’nün hazırladığı raporlara göre dünya genelinde yaklaşık 300 milyon göçmen bulunuyor. Her yıl milyonlarca insan; sonu gelmeyen savaşlar, yoksulluk, baskı, terör, ekonomi ve iklim değişikliği gibi sorunlar nedeniyle doğdukları topraklardan ayrılmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

“YENİ TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Göçmen nüfusunun dünya genelinde sürekli artan bir grafik içerisinde yer aldığını dile getiren İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye’nin de jeopolitik konumu itibariyle uluslararası göç yollarının üzerinde bulunduğunu ifade etti. Yerlikaya, “22 yılda gerçekleştirdiğimiz sosyo-ekonomik atılımlar ülkemizi ‘göçe hedef ülke’ noktasına taşıdı. Bu etkenler, göç yönetimi anlayışımızda kilit rol oynuyor. Peki, biz ülke olarak ne yapıyoruz? Sizlerin de gayretli çalışmalarıyla, göçü her yönüyle yönetebilmek için yeni stratejiler belirleyip, yeni tedbirleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızı; medeniyet değerlerimiz doğrultusunda, insanı merkeze alan, aynı zamanda kamu düzeni ve güvenliğimizi azami oranda gözeten bir anlayışla sürdürüyoruz.”

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Konuşmasında Türkiye’de yer alan düzenli göçmen sayıları ile ilgili bilgiler veren İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Ülkemizde 3 milyon 199 bin 927’u geçici koruma altındaki Suriyeliler, 1 milyon 108 bin 911’i ikamet izniyle kalanlar ve 257 bin 911’i uluslararası koruma kapsamında bulunanlar olmak üzere; toplam 4 milyon 566 bin 749 yabancı, düzenli göç kapsamında bulunuyor. Göç politikalarımız kapsamında bir taraftan yasal olarak ülkemizde bulunan yabancılara ilişkin iş ve işlemleri yürütürken, diğer yandan da düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizdeki ve bölgemizdeki düzensiz göçe yönelik çekim etkisini en aza indirerek, ülkemizi düzensiz göç rotası olmaktan çıkarmak için ilgili tüm ülkelerle temas halindeyiz. Düzensiz göçe karşı hayata geçirdiğimiz sıkı tedbirlerle, düzensiz göç rotalarının değişmeye başladığı görüyoruz. Hamdolsun, ülkemize yönelik düzensiz göçte kayda değer azalmalar yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 25 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.