Her yerde adeta cirit atıyorlar!

Her yerde adeta cirit atıyorlar!
 Muhabir
Son dönemin en kurak kış mevsimini geçiren Kırıkkale’de havaların ısınmasıyla birlikte çiftçilerin mesaileri başladı. Tarlalarını yeni döneme hazırlayan çiftçilerin ekim alanlarında gördükleri manzara ise şoka uğratıyor.

HER YERDE ADETA CİRİT ATIYORLAR

Kış mevsiminden direkt yaz mevsimine geçiş yapan Kırıkkale’de çiftçilerin mesaisi erken başladı. Arazilerini yeni dönem için hazırlayan çiftçiler, kış mevsiminde beklediği yağışları bu dönem bekliyor. Yüksek fiyata gübre ve mazot alarak yüksek girdi maliyetleriyle arazilerine hububat ekimi yapan Kırıkkaleli çiftçilerin başı şimdi de hızla çoğalan tarla faresiyle dertte.

Ekili alanlarda sayıları oldukça fazla tarla faresiyle karşılaştıklarını belirten çiftçiler, kar yağışının olmaması nedeniyle sayılarının her geçen gün arttığına işaret ediyor.

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İlaçla mücadeleden de sonuç alamadıklarını belirten bazı çiftçiler durum karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirtiyor. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, çiftçilerin tarla zararlılarıyla mücadele konusunda hem odalarından hem de İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinden gerekli bilgiyi edinebileceğini dile getirdi. Kış mevsiminde yağışın olmamasının büyük zarar verdiğini belirten Öztürk, “Bu yıl kar yağışı yaşanmadı. Havalar iyi gittiği için tarla faresi sayısında artış yaşandı. Şuanda hububat ekili arazilerimizin büyük bölümünde tarla faresi bulunuyor.”

her-yerde-adeta-cirit-atiyorlar.jpg

TOPLU İLAÇLAMA YAPILMALI

Çiftçilerden bu konuda çok büyük şikayetler geldiğine değinen Öztürk, “Ferdi ilaçlamadan çok tarla faresi istilasına karşı bölgede toplu ilaçlama yapılmalı. Çiftçinin başı tarla faresiyle dertte. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinden yüksek olunca fareler boş durmuyor, çalışıyor. Bazı tarlalarda zararlar var. Tarım Müdürlüğümüz bu konuyla ilgili biran önce hem bizlere hem de çiftçilerimiz için bir çözüm önerisi sunmalıdır. Çiftçilerimizin tarla faresi sorununa çözüm üretilmezse bu yıl tarım alanında büyük sorunlar yaşayabiliriz” dedi.

Bu haber toplam 814 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.