Kırıkkale’de Cadde ve sokaklar ilaçlanıyor

Kırıkkale’de Cadde ve sokaklar ilaçlanıyor
 Muhabir
Kırıkkale Belediyesi ilaçlama çalışmalarıyla halk sağlığını tehdit eden haşerelerle etkin bir şekilde mücadele ediyor.

MAZGAL VE RÖGARLARDA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜYOR

Kırıkkale Belediyesi yıl boyunca yaptığı ilaçlama çalışmalarına kış aylarında da devam ediyor. Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol şubesine bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen ilaçlama faaliyetleri, kış aylarında sivrisineklerin ve haşerelerin üreme noktaları olan; kanalizasyon, mazgal ve rögar kapakları gibi bölgelerde titizlikle gerçekleştiriliyor.

kirikkalede-cadde-ve-sokaklar-ilaclaniyor2.jpg

İNSAN SAĞLIĞI ÖNCELİKLİ

Program dahilinde yürütülen ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları; Kırıkkalelilerin özellikle yaz döneminde piknik yaptığı ya da ziyaret ettiği parklar ve mesire alanlarında da sürdüyor. Ekipleri ile birlikte etkin bir ilaçlama çalışması yürüten Kırıkkale Belediyesi vektörler aracılığıyla bulaşabilecek sıtma, kolera, tifo, tifüs, KKHA (Kırım Kongo Hemorajik Ateşi) gibi olası hastalıkların da önüne geçiyor.

kirikkalede-cadde-ve-sokaklar-ilaclaniyor3.jpg

BİLİNÇLİ MÜCADELE

Ekolojik dengeye ve diğer canlılara zarar vermeden sürdürülen ilaçlama faaliyetleri fiziksel, kimyasal ve biyolojik yöntemlerle desteklenen “Entegre Vektör Mücadele Programı” ile etkin bir şekilde uygulanıyor. Kırıkkale Belediyesi ekipleri, kent zararlıları olarak tanımlanan ve insan sağlığını olumsuz etkileyen haşerelere karşı mücadelesini bilinçli şekilde sürdürüyor.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.